InternetMarketingSEO

6 trends voor nieuwe websites in 2019

0

Wil je een nieuwe website, dan zul je een passend design moeten kiezen dat er aantrekkelijk uitziet en gebruiksvriendelijk is. Dat zou geen enkele marketeer, webdesigner of SEO-specialist onbekend in de oren moeten klinken. Maar de trends veranderen ieder jaar. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven en wij helpen een handje door de 5 belangrijkste trends voor nieuwe websites toe te lichten.

Hoe groter, hoe beter

Deze trend is al jaren geleden in gang gezet, maar is steeds nadrukkelijker aanwezig in websiteland. Hoe groter, hoe beter. Designs zijn groot opgezet. Dat biedt de ontwerpers de ruimte om mooie visuele beelden weer te geven en een verhaal nog beter over te brengen op de gebruiker van de website. En dat helpt dan weer om de betrokkenheid en de gebruiksvriendelijkheid verder te optimaliseren.

Mobielvriendelijk

Een website kan echt niet alleen meer voor desktops ontworpen worden. Meer dan de helft van alle internetters gebruikt andere devices. Zoals een mobieltje of tablet. Daar moet een site op inspelen. Door te zorgen dat je foto’s en teksten ook op telefoons goed zijn uitgelijnd en dat alle links klikbaar blijven. De meeste websites, waaronder WordPress, bieden hier automatisch al opties voor. Heb je nog een oud ontwerp dat deze opties nog niet biedt? Dan kun je het probleem waarschijnlijk makkelijk verhelpen door een nieuw template te kiezen.

Interactief

Online interactiviteit is voor bedrijven zowat van levensbelang geworden. De gebruiker staat centraal en moet goed geholpen worden. Anders is een website zo weg geklikt en loopt een potentiële klant over naar een concurrent, die meer overzicht biedt en duidelijker helpt. Chatbots die 24 uur per dag, 7 uur per week de veelgestelde vragen kunnen beantwoorden zijn eerder regel dan uitzondering. Maar ook live chats tijdens de kantooruren worden zeer gewaardeerd door de gebruiker.

Storytelling

Een knap staaltje storytelling is van cruciaal belang om de aandacht te trekken van je publiek. Humaniseer je bedrijf door de gezichten te laten zien van medewerkers, of tevreden klanten en vertel hun verhaal. Zo zorg je voor betrokkenheid bij de bezoeker en dat helpt weer bij het behalen van je doelen, zoals bijvoorbeeld het werven van nieuw personeel, of het binnen harken van nieuwe klanten.

SEO-vriendelijk

Een website moet ook SEO-vriendelijk zijn. En hoewel dat de afgelopen jaren wel al redelijk bekend was, zijn de SEO-technieken continu aan verandering onderhevig. Je moet dus zorgen dat je altijd up to date blijft. Al is de basis nog steeds hetzelfde. Focus je op de populaire zoekwoorden, laat regelmatig terugkomen in de teksten op je website (aangeraden wordt in drie procent van de totale inhoud). En bekommer je om organische linkbuilding. Dat helpt om beter vindbaar te worden in zoekmachines als Google.

Niche marketing

In het kader van vindbaar zijn op Google, en relevant zijn voor je gebruiker is ook niche marketing van belang. Bekommer je om één duidelijk onderwerp waarvoor internetsurfers bij jou moeten zijn. Zoals tips voor solo-reizen, legale online casino’s en tuinieren in Nederland. Als je design en de inhoud van je website hier helemaal op aansluit, dan zul je een tevreden bezoeker hebben en is de kans groot dat hij of zij terug keert en misschien zelfs een dienst of product van je afneemt.

De coolste moderne bedrijfsuitjes in 2019

Vorig artikel

Een zonnepaneel toch design-technisch mooi integreren op je huis

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet