InternetMarketing

Alles wat je moet weten over de Digitale Werkplaats van Google

0

In de Digitale Werkplaats van Google kun je allerlei nieuwe skills en kennis opdoen om groei online te stimuleren. Er zijn zoveel manieren om waarop je internet kan gebruiken om je carrière een boost te geven of je bedrijf te laten groeien. Google heeft een programma ontwikkeld die je stap voor stap en per onderwerp handvaten geeft om het beste uit jezelf of je bedrijf te halen.

Online en offline

Google biedt meerdere mogelijkheden voor de Digitale Werkplaats. Je kan een cursus online doen, waar je 23 onderwerpen uitgelegd krijgt en de kennis ook direct kan testen. Het fijne van de online variant is dat je zelf kan indelen hoe jij de informatie tot je wil nemen. De lessen volg je in jou tempo en naar jouw belangstelling. Aan het eind van een afgeronde cursus ontvang je een certificaat van de Digitale Werkplaats, die wordt onderschreven door IAB Europe.

De Digitale Werkplaats wordt ook offline aangeboden in verschillende steden in Nederland. De Digitale Werkplaats heeft workshops gehouden in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Eindhoven. Tijdens een offline cursus wordt er in een dagdeel zoveel mogelijk concrete informatie gegeven en kan er ook gelijk om feedback gevraagd worden. De Digitale Werkplaats zit nu ook permanent in Amsterdam. Aan het Bijlmerplein 97 kan je de werkplaats vinden en naar binnen wandelen.

Groei

Het programma gaat vooral over online groei en hoe internet een versterkende factor in een bedrijf kan zijn mits het goed wordt ingezet. Daar is de Digitale Werkplaats voor. Ondernemers, werknemers en ook studenten kunnen hun kennis vergroten over allerlei onderwerpen die te maken hebben met online groei. Dankzij internet kunnen bedrijven wereldwijd zakendoen. Google wil ondernemers daarbij helpen en de informatie toegankelijk maken.

Het programma

Er zijn 23 onderwerpen die voorbij komen. Als je online het programma volgt kan je zelf de onderwerpen aanklikken die je interesseren en leren in je eigen tempo. Zo kan je bijvoorbeeld leren jezelf online beter te profileren of werken aan het verbeteren van je website-navigatie. Het programma bestaat uit tachtig video’s die je zelf samen kunt stellen naar je eigen interesses of de meest geschikt informatie voor jouw bedrijf.

Effectiviteit

Het trainingsprogramma van Google zet vooral in op het benutten van de mogelijkheden van internet voor zelfstandige werkers en kleine bedrijven. Uit het rapport van Dialogic onder de deelnemers van de Digitale Werkplaats in 2016, blijkt dat meer dan de helft van hen nieuwe klanten heeft geworven en 42% van hen merkte een stijging in omzet. Ook zegt bijna 70% van de deelnemers beter gebruik te maken van social media. Het programma bewijst daarmee zijn effectiviteit voor de deelnemers.

5x Gratis activiteiten online

Vorig artikel

Alternatieven voor Popcorn Time

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet