HandigInternet

Corona verveling: wat kun je thuis doen ter vermaak?

0

De muren komen zo langzamerhand wel een beetje op je af na twee weken in thuisisolatie. Maar voorlopig moeten we het tijdens deze coronacrisis toch nog even met onze eigen huiskamers doen. En dat hoeft echt zo erg niet te zijn, áls je je maar kunt bezighouden. We helpen je graag een handje en geven daarom in dit artikel de ultieme tips tegen verveling. Dít kun je allemaal thuis doen ter vermaak!

Zelfontwikkeling

Is het aantal uren dat je moet werken teruggedraaid en heb je op eens zeeën van tijd? Of heb je normaal een agenda vol sociale bezigheden en moet je voor die activiteiten nu iets anders verzinnen? Besteed je tijd nuttig en investeer eens in wat zelfontwikkeling. Lees een boek en krik je Nederlandse vocabulaire op. Schrijf je in voor een online cursus. Of laat je inspireren door goeroes in jouw vakgebied door middel van video’s op YouTube of streamingdiensten zoals Netflix. De mogelijkheden via internet zijn hiervoor eindeloos.

Spelletjes spelen

Helemaal geen zin om met werk bezig te zijn nu? Zoek dan op een positieve manier afleiding door spelletjes te spelen. Wanneer je samen met je huisgenoten in thuisisolatie ziet, kun je leuke gezelschapsspelletjes spelen. Zoals Monopolie, Rummikub en Scrabble. Maar ook als je alleen thuis zit, kun je op internet een heleboel toffe games spelen. Van Bubble Shooter tot World of Warcraft. En van Mario World tot de beste live blackjack casino. Het wereldwijd web heb je echt niet zomaar uitgespeeld!

Sporten

Misschien wel de grootste uitdaging en tegelijkertijd de meest nuttige tijdsbesteding ten tijde van quarantaine: sporten. Blijven bewegen is enorm belangrijk voor je immuunsysteem. Nu je amper naar buiten gaat, kom je echt niet zomaar aan de aanbevolen half uur beweging. Je zult jezelf dus echt van de bank moeten hijsen en in actie schieten. Gelukkig denken online fitnessinstructeurs, dansleraren en kickboksers met ons mee. YouTube puilt uit van de filmpjes met instructies. En zo lijkt het nog bijna of je echt onder de mensen ook. Ideaal om de positieve energie erin te houden.

Opruimen

Je hebt geen ruimte meer in je kledingkast en toch draag je altijd maar de zelfde outfits. Dan weet je dat het tijd is om je kast een flink onder handen te nemen en uit te mesten. Alles wat je niet meer draagt naar de kledingbank. En alles wat je nog wel draagt op een geordende manier een plekje teruggeven in de kast. Geen ster in keuzes maken? Denk aan het advies van Marie Kondo: “Does it spark joy to you?” Then keep it. If it doesn’t. Throw it away. Dit hoef je natuurlijk niet beperkt te houden tot je kledingkast, maar zo kun je het hele huis af gaan.

Relaxen

Maak van deze tijd vooral ook gebruik om even op adem te komen. Zie het als een cadeautje om even pas op de plaats te maken. Nu de wereld stil lijkt te staan en de hectiek uit onze levens verdwijnt, kun je eindelijk tijd nemen voor jezelf. Relax ’s avonds met een boek op de bank en een theetje in de hand. Of begin aan een nieuwe serie. Je hoeft echt niet per se in actie te schieten deze weken, maar kunt het voor de verandering juist ook eens heerlijk rustig houden.

Wint het huis altijd? En meer gokwijsheden

Vorig artikel

Beste VPN voor Popcorn Time

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig