Handig

Een telefoon voor het werk aanschaffen – waar op letten?

0

Als ondernemer zijnde is het natuurlijk van cruciaal belang dat je bereikbaar bent voor je klanten. Dit houdt dan ook in dat het verstandig is om te kiezen voor een goede smartphone. Nu is het alleen wel zo dat het aanschaffen van bijvoorbeeld een Samsung S23 Plus zakelijk wel wat werk met zich meebrengt, al helemaal als je de kosten op de zaak wilt afboeken. Benieuwd waar je op moet letten bij het zakelijk afsluiten van een abonnement? Lees dan snel verder, we laten het je vandaag namelijk allemaal zien!

Opslag op het toestel

Het eerste waar wij je op willen wijzen is de opslag op het toestel. We zien namelijk dat dit erg vaak over het hoofd wordt gezien. Moet jij of moet een van je werknemers grote bestanden opslaan of moeten deze vaak worden geopend dan is het handig om te kiezen voor een telefoon met net even wat meer geheugen of opslag. Een telefoon met een grotere opslagcapaciteit zal vaak duurder zijn, maar het zorgt er wel voor dat je toegang hebt tot de bestanden die ook echt van belang zijn voor je onderneming.

Compatibiliteit met werksystemen

Zorg er ook voor dat de telefoon die je op het oog hebt wel compatibel is met de systemen die je bedrijf op dit moment al gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je werknemers gemakkelijk toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben en dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele compatibiliteitsproblemen. Doe je dit niet dan kan je al snel te maken krijgen met vertragingen of andere technische problemen, niet iets waar je op zit te wachten natuurlijk.

Fiscale regels voor je onderneming

Ben je echt van plan om een telefoon aan te schaffen als zakelijke kostenpost dan is het van belang om te letten op de regels die hierop van toepassing zijn. Indien je een eenmanszaak of een BV hebt moet je jouw telefoon voor minimaal 50% van de tijd gebruiken voor zakelijke doeleinden als je hem opgeeft onder zakelijke kosten. Het spreekt voor zich dat de Belastingdienst hier niet echt zicht op heeft, al is het wel verstandig om gewoon eerlijk te zijn. Zolang je jouw telefoon gebruikt om klanten te bellen en mailtjes te bekijken zit het wel goed.

We hopen dat je dankzij de bovenstaande informatie al wat beter weet waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe telefoon voor het werk. Zolang je hiermee rekening houdt is het ook voor jou mogelijk om binnen no time uit te komen bij het toestel, en dat op een fiscaal voordelige manier. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om een nieuwe telefoon volledig privé te gebruiken. In dat geval zal je deze tips zeker ter harte kunnen nemen. We raden je zeker aan om een kijkje te nemen op de rest van de site om te zien wat er allemaal te ontdekken is!

5 redenen waarom een thermoskan zo handig is

Vorig artikel

Heb je geld nodig? Dan moet je het zo lenen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig