Geld

Lesley Bamberger: vermogen, dochters, bedrijven & meer

0

Nederland kent heel wat rijke mensen die niet echt op de voorgrond treden. Lesley Bamberger is zeker een van deze mensen. Hij heeft namelijk een vrij groot vermogen opgebouwd over de afgelopen jaren, maar lang niet iedereen weet wat hij eigenlijk doet en welke bedrijven van hem zijn. Ben je zelf wel geïnteresseerd in het leven van Lesley Bamberger dan is het handig om dit artikel zeker even goed door te nemen. We hebben het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door alle info rondom deze bekende zakenman voor jou op een rijtje te zetten. Door dit goed door te lezen krijg je een zo volledig mogelijk beeld over zowel de zakelijke als privé kant van Lesley Bamberger.

Wie is Lesley Bamberger eigenlijk?

Lesley Bamberger is aan te merken als de eigenaar van Kroonenberg Groep. Dit is op dit moment nog altijd één van de grootste particuliere vastgoedondernemingen in Nederland. Hij heeft het bedrijf van zijn grootvader Jaap Kroonenberg geërfd. Dit was dan ook de oprichter van de Groep. Nu is het alleen wel zo dat het bedrijf in die tijd nog helemaal niet zo groot was. Het is Lesley dan ook gelukt om het bedrijf echt aanzienlijk te laten groeien. De groep heeft een groot aantal panden in het bezit. Dit zijn niet alleen commerciële panden, ook residentieel vastgoed maakt deel uit van de groep. In Amsterdam zijn de Kalverpassage en winkelcentrum Gelderlandplein bekende vastgoedobjecten die deel uitmaken van de portefeuille. Daarnaast is het bedrijf in de Verenigde Staten actief.

Hoe is Lesley dan in het bedrijf gerold vraag je je af? Sinds 1986 werkt Lesley voor het bedrijf. In dat jaar trad hij in dienst onder zijn grootvader. Hij kreeg overigens niet gelijk een of andere hoge positie binnen het bedrijf. Lesley heeft het dan ook voor een groot gedeelte  zelf moeten doen. In de tien jaar voor de dood van zijn grootvader heeft hij talloze functies binnen het bedrijf bekleed. Dit zorgde ervoor dat hij een goed beeld kreeg van het reilen en zeilen van het bedrijf. Toen hij 31 jaar oud was kreeg hij van zijn grootvader de leiding over heet bedrijf. Dit kwam overigens niet helemaal als een verrassing. Hij had namelijk al een paar jaar informeel de leiding toen zijn grootvader ziek werd.

Het vermogen van Lesley Bamberger

Nu ben je naar alle waarschijnlijkheid ook wel benieuwd naar het vermogen wat Lesley Bamberger op zijn naam heeft staan. Aan het einde van 2018 heeft Lesley Bamberger de 9e plek in de bekende ‘Top 100 beslissers op de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt’ binnen gesleept. Daarmee was hij op dat moment de meest vermogende particulier van de lijst. Datzelfde jaar riep Vastgoedjournaal Lesley Bamberger uit tot Vastgoedman van het Jaar. Op het moment dat hij het bedrijf overnam van zijn grootvader had de Nederlandse vastgoedportefeuille een waarde van ruim 250 miljoen. Dit is over de jaren heen alleen maar meer geworden. Door Quote wordt het vermogen van Lesley Bamberger geschat op een bedrag van circa 1.8 miljard euro. Lesley Bamberger is overigens niet zo heel veel met zijn vermogen bezig. Zo staat hij niet echt bekend om zijn dure aankopen maar leeft hij vrij bescheiden.

De dochters van Lesley Bamberger

Wat veel mensen niet weten is dat Lesley Bamberger een dochter heeft die vrij bekend aan het worden is. Zijn dochter Joy heeft sinds kort een relatie met de bekende voetballer Steven Berghuis. In deze relatie hebben de twee net en kindje gekregen. Zijn andere dochters leiden een leven wat toch even wat meer afgesloten is van de privacy. Dit komt wellicht door hun vader, hij is namelijk ook iemand die niet al te vaak meedoet met interviews en dergelijk. Ook hebben ze geen enkele openbare social media kanalen dus hier kunnen we de levens helaas niet van volgen. Wellicht dat hier in de toekomst nog verandering in komt, maar vooralsnog is het privé leven van Lesley Bamberger vrij geheim.

Nog meer te weten komen over vermogend Nederland?

Het mag duidelijk zijn dat Lesley Bamberger echt een succesvolle ondernemer is die weet wat ervoor nodig is om tot de top te groeien. De kans is groot dat zijn bedrijf alleen maar meer waard zal worden. Het ziet er namelijk naar uit dat vastgoed ook de komende jaren nog een erg populaire belegging blijft waar veel geld mee te verdienen valt. Nu zijn er natuurlijk nog veel meer bekende Nederlanders te vinden die ook aanzienlijk wat geld hebben verdiend. Wil je ook over deze mensen meer te weten komen? In dat geval is het handig om zeker even een kijkje te nemen bij de andere artikelen die hier te vinden zijn. Wellicht dat je er door het inlezen achter kunt komen wat deze mensen nu zo bijzonder maakt ten opzichte van de normale burger.

Waarom een goed webdesign jouw bedrijf kan redden

Vorig artikel

6 redenen waarom het internet toch gezond voor je is 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld