Internet

Hoe kan ik WhatsApp op mijn Android tablet of iPad installeren?

0
op ipad en tablet whatsapp gebruiken tips

Je hebt net een nieuwe tablet/iPad aangeschaft en wil er natuurlijk zo goed mogelijk gebruik van maken. Met je vrienden, familie en collega’s in contact blijven vind jij belangrijk en daarom wil je WhatsApp installeren. Je kan WhatsApp niet terug vinden in de Google Play Store. Dit komt omdat WhatsApp nog niet bestaat voor jouw tablet/iPad. De reden hiervoor is dat het gelinkt moet zijn aan een telefoonnummer. 
Maar er bestaat een manier waardoor u toch kunt appen met je tablet/iPad. We leggen je graag in een aantal stappen uit hoe dit mogelijk is.

Kan ik WhatsApp gebruiken op mijn tablet/iPad?

Antwoord zou logischerwijs zijn: nee, maar door middel van een foefje kan dit toch. De reden dat het niet kan, is omdat je telefoonnummer gekoppeld is aan WhatsApp, je simkaart zit in je telefoon dus kan dit normaliter alleen via jouw telefoon en niet via jouw tablet. De meeste tablets hebben geen ingang voor een simkaart dus kunnen deze ook geen WhatsApp draaien. Wil je geen gedoe met het aanschaffen van een nieuwe tablet/iPad waar een simkaart in kan en een extra simkaart moeten aanschaffen. Dan kan je gebruik maken van tablet Messenger. Deze app is er voor gemaakt op via een WhatsApp web pagina je toegang te geven tot jou WhatsApp account. Zo heb je dus niet je smartphone meer nodig en kan je met enkel jouw tablet/iPad in contact komen met al je contacten. Nu de stappen die hiervoor nodig zijn.

Download de app tablet Messenger

Open de Google Play Store app op jouw Android tablet of de appstore op jouw iPad. Zoek naar tablet Messenger en download deze vervolgens op jouw tablet/iPad. Zodra jij de app hebt gedownload open jij deze app en zie je een zo genoemde QR-code. Deze ga je in de volgende stap scannen met de WhatsApp app op jouw smartphone.

Je smartphone gebruiken voor de QR-code

Pak je smartphone erbij en open WhatsApp. Als je rechtsboven in de app kijkt zie je drie kleine puntjes. Klik hierop en klik vervolgens op WhatsApp web. Schrik niet, nu wordt automatische je camera geopend, scan met je camera de QR-code op je tablet. Nu zie je dat op je tablet/iPad iets gebeurt. Hij opent WhatsApp, nu kan jij WhatsApp gebruiken op jouw tablet/iPad. Let wel op, jij gebruikt WhatsApp via jouw telefoon, dit betekent dat als jij jouw telefoon uitschakelt of de verbinding met het internet verbreekt op één van beide apparaten je geen gebruik meer kan maken van WhatsApp op je tablet.

Afmelden van WhatsApp.

Mochten familieleden of collega’s ook gebruik maken van de tablet/iPad is het niet aan te raden om WhatsApp open te laten staan. In principe kan iedereen via deze app die een smartphone heeft en gebruik maakt van WhatsApp deze app gebruiken. Dus hoe kan je makkelijk afmelden. Je kan je via je smartphone afmelden. Als jij verbinding maakt met tablet Messenger krijg je een melding op jouw smartphone: ‘’WhatsApp web is momenteel actief’’. Klik op deze melding om de verbinding te verbreken. Hierdoor log je uit en kan iemand anders niet meer in jouw berichten kijken via de tablet/iPad.

QR-codes en het gebruik ervan:

Je kan QR-codes gebruiken bij allerlei verschillende programma’s maar ook worden ze door veel bedrijven, musea ingezet om mensen vaak meer informatie te geven. 

WhatsApp maakt eigenlijk maar op één manier gebruik van QR-codes en dat is doormiddel van WhatsApp web. Hierdoor kan je WhatsApp dus gebruiken op bijvoorbeeld jouw tablet/iPad maar ook op jouw computer, laptop, iMac of Macbook. Je hebt verschillende WhatsApp websites waar je dezelfde stappen kan ondernemen. Enkel dan scan je de QR-code vanaf je laptop of computer in plaats van vanaf je tablet/iPad. Vanaf nu kan je dus heerlijk uit de voeten en contact houden met je vrienden, familie en collega’s via tablet Messenger.

Tips om nog meer uit WhatsApp te halen

Naast dat je WhatsApp op het web kan gebruiken, zijn er nog meer leuke tips die we je willen geven. We zetten ze voor je op een rijtje!
  1. Markeer berichten die je nog moet lezen of waar je nog op moet reageren als ongelezen of prik ze vast bovenin. Je kunt maar drie berichten vastzetten op deze manier. Ongelezen kun je ze langer houden. Zo weet je op welke berichten je nog wilt reageren en raak je niet het overzicht kwijt!
  2. Je kunt meldingen per persoon of groepsapp wijzigen zo weet je direct met wie je te maken hebt of in welke groep er wat wordt gezegd!
  3. Wil je helemaal niet gestoord worden? Dan kun je meldingen ook dempen.
  4. Je kunt je profielfoto veranderen bij de instellingen.
  5. Vind jij privacy belangrijk? Je kan het instellen dat mensen niet zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest. Zo ben je niemand wat verschuldigd als je niet hebt gereageerd.
  6. Vind je een bericht belangrijk? Markeer hem dan met een ster. Zo kun je later het bericht sneller terugvinden zonder dat je door heel veel gesprekken hoeft te scrollen.
  7. Wil je bijvoorbeeld met de feestdagen één bericht naar een grote groep sturen? Dan kun je handig een verzendlijst aanmaken. Zo kun je makkelijk naar iedereen een bericht sturen.
  8. Wil je iemand niet meer spreken? Dan kun je deze persoon blokkeren.
  9. Geen zin om te typen? Je kan ook een gesprek inspreken.

Wat is de goedkoopst mogelijke zorgverzekering?

Vorig artikel

De beste laptops voor games in 2020

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet