Internet

Hoe kun je de betrouwbaarheid van Nederlandse websites controleren?

0
Hoe kun je de betrouwbaarheid van Nederlandse websites controleren?

De betrouwbaarheid van een website inschatten kan best lastig zijn. Er zijn ook nogal wat websites en door al dat overdonderde aanbod kan het moeilijk zijn om de verschillen te zien. Maar je wilt wel veilig online aankopen kunnen doen. Gelukkig is het makkelijker dan je denkt om een website te beoordelen op betrouwbaarheid en kun je een hoop zelf al doen. We helpen je graag op weg hiermee. In dit artikel vind je meerdere punten waarop je een website kunt beoordelen als het gaat om betrouwbaarheid. Veel van die punten zijn helemaal niet moeilijk, je moet het gewoon even weten!

Is het duidelijk wie er achter de website zit?

Het moet op een website eigenlijk meteen duidelijk zijn wie er achter de website zit. Op een betrouwbare website vind je informatie over degene achter het bedrijf. Is het bijvoorbeeld een grote organisatie of juist een zelfstandig ondernemer zonder personeel? Je wilt ook graag in contact kunnen komen met degene achter de website. Dus controleer ook vooral of er duidelijke contactgegevens worden vermeld.

Wordt er een fysiek adres vermeld?

Wanneer het gaat om de website van een bedrijf moet er eigenlijk altijd een fysiek adres worden vermeld. Dat kun je natuurlijk achterhalen en zo controleren of het een bestaand adres is en of het adres dat genoemd wordt ook daadwerkelijk toebehoort aan het bedrijf van de website. Vaak wordt op dezelfde plek op een website naast het adres ook een KvK-nummer  genoemd, net als een BTW nummer. Dit zijn allemaal zaken waaraan je kunt zien dat een bedrijf een geldige inschrijving heeft bij de Belastingdienst en Kamer van Koophandel.

Is er sprake van een veilige verbinding?

Binnen bepaalde niches is dit extra belangrijk, zoals bij de website van Nederlandse online casino. Hier zetten spelers immers online geld in om dit bedrag hopelijk te verhogen. Dat vraagt natuurlijk om een veilige online omgeving die betrouwbaar is. Maar ook voor webshops of websites van bedrijven die gegevens van jou gebruiken is een beveiligde verbinding onmisbaar. Je herkent een beveiligde verbinding aan het groene slotje in de adresbalk. Trouwens, Google beoordeelt websites ook op de mate waarin zij een veilige verbinding aanbieden door middel van een zogeheten SSL-certificaat. Als website eigenaar wil je dus ook echt zo’n veilige verbinding.

Zijn er recensies te vinden en zijn ze positief?

Online kun je allerlei recensies vinden van bedrijven en websites. Door middel van die recensies worden partijen beoordeelt op zaken als betrouwbaarheid, klantenservice, de manier waarop ze omgaan met gegevens van klanten en de werking van hun website. Allemaal zaken die bijdragen aan de betrouwbaarheid van een website dus. Ga dus vooral eens zoeken naar recensies. Kijk of ze er überhaupt zijn, want een obscure website heeft eerder helemaal geen recensies dan een website waar veel mensen gebruik van maken. Maar kijk natuurlijk ook goed naar de inhoud van de recensies. Veel positieve ervaringen met een website zijn er nu eenmaal niet voor niets.

Door op deze hoofdlijnen te letten wanneer je een website beoordeelt op zijn betrouwbaarheid kun je al met veel meer zekerheid zeggen of de website inderdaad betrouwbaar is of niet!

De Goedkoopste dashcams van 2019

Vorig artikel

Een effectieve contentkalender maken doe je zo

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet