Internet

6 redenen waarom het internet toch gezond voor je is 

0

Ben jij het beu om te horen dat het internet niet goed voor je is? In dit artikel geven wij je 6 redenen waarom het internet toch gezond voor je is. 

Van alle kanten hoor je dat het internet niet goed voor je. Zo wordt er gezegd dat je beter niet te veel op internet kan zitten omdat het slecht zou zijn voor je socialisatie. Maar ook dat je van beeldschermen turen slechte ogen zou krijgen. In de praktijk werkt dit echter net iets adners. Zo kan je ook het internet inzetten om veel slimmer van te worden. Wij hebben daarom gekeken naar manieren om het internet in je voordeel te gebruiken. En zelfs om gezonder van te worden. 

#1 Internet als breinstimulans

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de werking van internet en televisie. Zo is er uit onderzoek gebleken dat internet je cognitieve vaardigheden kan verbeteren. Vooral voor ouderen boven de 55 jaar bleek er veel verbetering in te zitten. Meer internetervaring onder deze doelgroep zou zorgen voor meer hersenactiviteit dan bij anderen. 

#2 Sociaal contact onderhouden 

Ook voor het onderhouden van sociaal contact is het internet een redmiddel. Zo was het vroeger alleen mogelijk om contact te houden door elkaar te bezoeken. Op deze manier verloor je mensen uit het oog. Met de komst van sociale media is het makkelijker om contracten te onderhouden. Je kan gemakkelijk met elkaar afspreken en er is geen enkele blokkade meer. 

#3 Meer en beter sporten 

Wist je dat we meer zijn gaan bewegen en sporten. Door de komst van het internet en mechanische apparaten zijn veel banen verdwenen. Hierdoor moesten we andere manieren vinden om te gaan sporten. Het is gebleken dat internet hierin een flinke stimulans kan zijn. Je hebt veel verschillende apps die je proberen te stimuleren om te sporten. Maar ook apps die je oefeningen geven om dagelijks te doen op bepaalde tijdstippen. 

#4 Stoppen met roken 

 

Wist je dat rokers als collectief beter kunnen stoppen dan wanneer ze het alleen doen. Uit een 32 jaar lopend onderzoek is dit gebleken. Zo is de kans dus groter dat je stopt met roken dan wanneer je er helemaal alleen voor staat. Facebook is een ware motivatie gebleken voor veel mensen. Door wekelijks te laten zien dat je bent gestopt en de positieve reacties die je hierop ontvangt grijp je minder snel naar een sigaret. 

#5 Online gezondheidszorg 

Steeds meer huisartsen maken gebruik van het internet. Zo is er een grote database te vinden met daarin kwalen en klachten. Veel mensen gebruiken de online zoekmachine om te kijken waar de klacht op lijkt. Op deze manier kunnen ze veel gerichter naar de huisarts toe stappen. Maar ook online consult is fijne manier om sneller en effectievere gezondheidszorg toe te passen. 

#6 Wereldwijde medische kennis

Vroeger had je bepaalde ziekenhuizen op de wereld die gespecialiseerd waren in bepaalde soorten ziektes. Denk bijvoorbeeld bijzondere tropenziektes in Afrika of hart- en vaatziekten in West-Europa. Maar door de komst van internet is al deze medische kennis overal ter wereld beschikbaar. Zo kunnen ziekenhuizen veel allrounder worden waar ook ter wereld. 

Lesley Bamberger: vermogen, dochters, bedrijven & meer

Vorig artikel

Maak van je passie je beroep

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet