Internet

Ontdek dé beste Metaverse voorbeelden van dit moment

0

Zoals je waarschijnlijk wel weet is de metaverse op dit moment steeds bekender aan het worden. Vandaag de dag zijn er dan ook echt talloze bedrijven die inspelen op deze nieuwe ontwikkeling. Dit laat zien dat het de komende jaren echt spannend zal worden als het aankomt op de vraag welk bedrijf door zal stoten tot de top. Ben je op zoek naar voorbeelden Metaverse dan heb je geluk. In dit artikel hebben we namelijk een selectie gemaakt met dé bedrijven die hier op dit moment op investeren!

Wat is de metaverse ook alweer?

Voordat we ingaan op voorbeelden van bedrijven is het handig om eerst even stil te staan bij wat de metaverse eigenlijk is. We zien namelijk dat lang niet iedereen op de hoogte is van deze speciale technologische ontwikkeling. Je moet de metaversie zien als een virtuele wereld waar mensen met elkaar en met digitale objecten kunnen communiceren in een driedimensionale ruimte. Het is een ervaring die mogelijk is gemaakt door technologische uitvindingen zoals virtuele en augmented reality. In plaats van naar een scherm te kijken voelt het alsof je er écht bij bent. Hoe gaaf wil je het hebben vraag je je af?

Facebook (Meta) – dé koploper van dit moment

Laten we het nu hebben over enkele bedrijven die investeren in de metaverse. Als eerste hebben we Facebook. Dit bedrijf heeft een tijdje terug hun naam veranderd in Meta. Het bedrijf heeft onder andere besloten om flink te investeren in de metaverse. Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, heeft zelfs verklaard dat hij de metaverse ziet als de volgende generatie van het internet. Op dit moment werken ze daarnaast aan een virtuele wereld genaamd Horizon Workrooms. Via dit platform kunnen mensen met elkaar samenwerken in een virtuele vergaderruimte. Je kunt het vergelijken met een soort Zoom-gesprek, maar dan in een volledig virtuele omgeving.

Roblox – populair onder de jongeren

Vervolgens hebben we het bedrijf Roblox. Je hebt misschien al gehoord van dit populaire gaming platform, alleen weten maar weinig mensen dat ze sinds kort ook investeren in de metaverse. Roblox heeft al een virtuele wereld gecreëerd waar mensen spelletjes kunnen spelen en met elkaar kunnen communiceren. Het team is echter van plan om dit flink uit te breiden om het nog beter te maken. Roblox heeft onlangs het bedrijf Loom.ai overgenomen. Dit is een speciaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van realistische 3D-avatars.

Door deze overname kan Roblox avatars maken die gebruikt kunnen worden in de metaverse, personages die er nog beter uitzien dan bij de andere bedrijven Ze werken ook aan meer tools waarmee ontwikkelaars zelfstandig aan de haal kunnen om bijvoorbeeld minigames te maken voor de spelers. De kans is groot dat Roblox de komende jaren enorm in populariteit zal stijgen onder jongeren die ook interesse hebben in de metaverse. Op de website van Roblox kan je meer informatie vinden over de progressie die ze momenteel boeken.

Dé tips voor een persoonlijke sfeer in huis

Vorig artikel

Hoe houd je je medewerkers te vriend?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Internet