Nieuws

Zijn gratis Hosting Platforms goed genoeg? Of heb je meer nodig?

0

Sta jij op het punt om je eerste website te lanceren? Dan is het belangrijk dat je kijkt naar jouw hostingpartij. Een hosting platform zorgt ervoor dat jouw website ook daadwerkelijk live kan gaan. Je kunt kiezen voor een gratis platform. Een plek waar je zeker goed kunt beginnen. In deze blog vertellen we jou alles over gratis hosting platforms. Lees je mee?

Allereerst is het goed om uit te leggen dat gratis webhosting een prima plek is om te starten. Een plek waar je kunt uitzoeken of jouw website goed werkt en of dit iets is wat je leuk vindt. Het is jouw eerste website en je bent niet op het gebied van hosting en alles wat daar bij hoort. Er zijn een aantal goede gratis hosting-oplossingen. Maar deze zijn vrijwel allemaal beperkt. Raak je het plafond? Dan zal je vroeg of laat toch moeten betalen.

Gratis webhosting? Let op deze punten

Ben je op zoek naar een gratis website hosting? Dan moet je ook op een aantal dingen letten. Zo zijn er sommige hosting platforms die jouw website gaan vullen met reclame. Hierdoor is je website niet alleen gratis, maar hij oogt ook ontzettend gratis. Dan is zonde en dat wil je niet. Een ander probleem waar je tegenaan kunt lopen is een beperkte opslag. Dat betekent dat je niet alle foto’s kunt uploaden die je bijvoorbeeld wilt. Hierdoor is de kans groot dat je website ook heel traag wordt. Door deze lage snelheden gaat je website ook minder goed lopen en daardoor scoort hij ook minder goed. Een slecht scorende website scoort ook slecht op Google. En dat is wel het laatste wat je wilt want hierdoor is de kans groot dat je weinig bezoekers straks hebt.

Het gevaarlijkste met gratis webhosting is de veiligheid van je website. Gratis hosting kan ook betekenen dat de beveiliging heel laag is. Er wordt amper beveiligd of de software is heel oud. Het is daarom goed om te letten welke hosts je écht kunt vertrouwen. Er zijn een aantal gratis hosts die je kunt gebruiken:

  1.   GooghieHost
  2.   FreeHosting
  3.   000webhost
  4.   AwardSpace

Betaalde hostingpartijen: voor een betere uitstraling van je website

Maar er zijn ook betaalbare hosts die wél een beetje geld vragen. Zeker als je een professionele website wilt, is het slim om er wat geld voor uit te trekken of voor een betaalde versie te kiezen. Vaak krijg je dan ook een aangepaste domeinnaam, dus zonder de naam van de hostingpartij erin. Je krijgt meer schrijfruimte zodat je meer kunt. En er is een helpdesk die je kunt raadplegen.

Dit zijn goedkope hostingpartijen die je voor weinig geld meer kunnen bieden:

  1.   Hostinger
  2.   Hostwinds
  3.   iPage

Conclusie?

Ben je net beginnen en wil je nog niet investeren in je website. Dan kun je prima uit de voeten met een gratis hostingpartij. Houd er wel rekening mee dat het een stuk minder veilig dan is. Ook oogt het niet professioneel. Wil jij professioneel aan de bak? Dan hoeft een hostingpartij niet heel duur te zijn, maar de voordelen lopen dan wel sneller op.

 

 

Veel content op je site maar geen bezoekers? Doe promotie offline en online

Vorig artikel

Wat moet je allemaal extra aanschaffen bij je elektrische scooter?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws