Nieuws

Hoe wordt jouw bedrijf toekomstbestendig?

0

Wist je dat bijna zestig procent van de zelfstandige ondernemers na vijf jaar stopt? Sterker nog, zelfs dertig procent van de zelfstandige ondernemers stopt na één jaar. Dit is niet voor niets. Anno 2022 is het belangrijk dat je je als ondernemer onderscheidt van andere bedrijven. Met de opkomst van het internet en de sociale media kanalen is het gewenst dat jouw bedrijf opvalt en continu de aandacht trekt van de potentiële klant. Bovendien is het essentieel dat jouw bedrijf toekomstbestendig is en blijft. Maar wat is hiervoor precies nodig? Wij hebben drie tips op een rijtje gezet hoe jouw bedrijf voor lange termijn succesvol blijft.  

Bedrijfsnetwerk

Allereerst is het belangrijk dat je je als ondernemer afvraagt in hoeverre jouw bedrijfsnetwerk flexibel is voor de digitale infrastructuur van de toekomst. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of het bedrijfsnetwerk waar je momenteel gebruik van maakt stabiel en grensverleggend is. Een bedrijfsnetwerk als SD-WAN werkt samen met bestaande en nieuwe technologie. Op deze manier is jouw bedrijfsnetwerk klaar voor alle nieuwe technologie die de toekomst met zich mee brengt. Technologie ontwikkelt zich namelijk voortdurend en applicaties en data daardoor ook. Door een SD-WAN netwerk wordt je geïnformeerd over de laatste wetgeving en informatiebeveiliging. Hierdoor blijf je op de hoogte en is jouw bedrijf toekomstbestendig. 

Cloud systemen

Doordat veel bedrijfs- en sociale processen zijn gedigitaliseerd, is het ook belangrijk om met deze digitale processen mee te gaan. Zorg ervoor dat jouw bedrijf hierin niet achterloopt. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld steeds gebruikelijker om te werken met Cloud systemen. Eén van de vele voordelen hiervan is dat alle medewerkers tegelijkertijd toegang kunnen krijgen tot hetzelfde netwerk. Dit is ongeacht waar medewerkers zich op dat moment bevinden. Bovendien maakt het ook niet uit wanneer hij of zij toegang wilt tot de Cloud. Wijzigingen kunnen makkelijk verwerkt worden binnen Cloud systemen, waardoor alle medewerkers gelijk op de hoogte zijn. Het is een veilig systeem en het past helemaal bij deze tijd. Wist je dat een SD-WAN bedrijfsnetwerk ook werkt met een Cloud systeem? Het is hierdoor mogelijk om veilig te internetten waar en wanneer je maar wilt.

Risicospreiding 

Als laatst is het belangrijk om je bedrijf toekomstbestendig te maken door risicospreiding. Je wilt namelijk nooit afhankelijk zijn van één klant, één leverancier of één sociale media kanaal. Het is daarom belangrijk om je niet te focussen op één verdienmodel, maar op meerdere. Dit maakt jou als bedrijf flexibel voor toekomstige veranderingen. Externe factoren kunnen er namelijk altijd voor zorgen dat deze ene klant, leverancier of sociale media ermee ophoudt. Door risico’s te spreiden, ben je hier als bedrijf niet volledig afhankelijk van. Probeer hierbij ook af en toe afstand te nemen van jouw bedrijf. Dit klinkt misschien ietwat onlogisch, maar door weleens jouw bedrijf van buitenaf te bekijken, worden processen vaak effectiever. Door een zogenoemde ‘helikopterview’ kun je goed in de gaten houden welke processen wel of niet efficiënt verlopen. Soms kun je namelijk dit overzicht niet volledig bewaren als je zelf middenin dit proces zit. Probeer dus op z’n tijd áán je bedrijf te werken in plaats van continu in je bedrijf. Dit garandeert ook meer risicospreiding en een toekomstbestendig bedrijf op lange termijn.

5 mythes en fabels over de wondere wereld van online marketing 

Vorig artikel

7 belangrijke stappen bij het starten van een eigen bedrijf 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws