Geld

Sim only abonnement? Dit is waarom!

0

De vraag naar sim only abonnementen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, want een dergelijk telefoonabonnement biedt veel voordelen. Toch zijn er genoeg mensen die niet precies weten wat sim only is en wat het je oplevert. Heb jij een goedkope sim only abonnement op het oog? Maar ben je bang om de verkeerde beslissing te maken? In dit artikel vertellen we je precies waarom een sim only abonnement een goed idee is.

Goedkoper

Een van de grootste voordelen van sim only is dat het stukken goedkoper is dan een abonnement met toestel. Dat kan ook niet anders, want bij een abonnement met toestel betaal je immers ook nog aflossingskosten. Hierdoor betaal je al snel tussen de twintig en vijftig euro per maand. Soms zelfs nog veel meer. Bij een sim only abonnement betaal je enkel de abonnementskosten. Dit betekent dat je meestal niet meer dan enkele euro’s per maand kwijt bent. Zo bespaar je dus op maandbasis ongelooflijk veel geld.

Extra tip: het is slim om het geld dat je bespaart opzij te zetten. Zodra je huidige telefoon aan vervanging toe is, kun je dit spaargeld gebruiken om een nieuwe aan te schaffen. Zo hoef je nooit meer voor een abonnement met toestel te kiezen.

Hoge flexibiliteit

Nog een groot voordeel van sim only is dat je over veel meer flexibiliteit beschikt dan bij andere abonnementen. Logisch, want je hoeft geen telefoon af te lossen. Hierdoor zit je niet direct vast aan een lange looptijd. Meestal kun je deze in overleg met de provider zelf kiezen. Sim only maandelijks opzegbaar is bijvoorbeeld ook mogelijk. Dit is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke oplossing of eerst willen kijken of een sim only abonnement wel bij hen past. Wees je er wel van bewust dat doorgaans geldt dat hoe langer de looptijd is, hoe lager de kosten zullen zijn. Het loont daarom zeker om voor een iets langere looptijd te kiezen, want op die manier kun je eenvoudig enkele euro’s per maand besparen.

Meer vrijheid bij het kiezen van een nieuwe telefoon

Als je voor een abonnement met toestel kiest, heb je meestal slechts keuze uit een beperkt aanbod van telefoons. Het is maar net wat de provider je op dat moment kan aanbieden. Bij sim only is dit uiteraard niet het geval. Jij verzorgt zelf de telefoon. Daardoor heb je keuze uit alle telefoons die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn. Dat geeft voldoende vrijheid om een telefoon te kiezen die bij jou past.

Geen BKR-registratie

Sinds 2017 worden telefoonabonnementen met een toestel op afbetaling als lening gezien. Wanneer er sprake is van een lening van meer dan 250 euro, dan zal ook bij het BKR geregistreerd worden. Dit kan gevolgen hebben wanneer je een hypotheek afsluit of een persoonlijke lening wil regelen. Als je kiest voor sim only, dan is hier geen sprake van.

Hoe verpakkingsmiddelen indruk maken op je product of dienst!

Vorig artikel

Ga jij je eigen webshop via Shopify maken?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld