Handig

Voordelig en duurzaam je woning inrichten doe je zo

0

Ga je binnenkort verhuizen en heb je wel een en ander aan de woning te verbouwen of moet je nog veel spullen kopen om deze helemaal in te kunnen richten? Ook dan kun je natuurlijk voor duurzaam en niet te duur kiezen. We geven je een paar tips die je goed kunt gebruiken als je een nieuwe inrichting voor je woning wilt aanschaffen.

Tip 1: Kies alleen voor de dingen die je echt nodig hebt

Als je een woning gaat inrichten is het natuurlijk super leuk als je alles ineens kunt kopen maar dit is niet voor iedereen weggelegd, simpelweg omdat het te duur wordt als je het op die manier doet. Kijk daarom op voorhand altijd goed wat je echt nodig hebt en met welke spullen je nog kunt wachten. Kies bijvoorbeeld wel voor de aanschaf van een nieuwe tafel, stoelen en bank maar wacht nog even met de accessoires. Deze zijn natuurlijk heel leuk om te kopen, maar je hebt ze niet direct of echt nodig.

Tip 2: Ga voor gebruikte producten

Wil je wel graag nieuwe spullen kopen maar laat het budget dit niet helemaal goed toe? Dan is het zeker een goed idee om voor tweedehands spulletjes te gaan kijken. Deze zijn beduidend goedkoper dan nieuwe spullen en ze zijn vaak nog heel goed. Mensen doen ook dingen weg die gewoon nog jaren meekunnen en zo kun jij ze een tweede leven geven. Dat scheelt in de portemonnee maar het is ook beter voor het milieu, dus ga zeker eens kijken in een kringloopwinkel wat er allemaal wordt aangeboden of snuffel eens rond op Marktplaats, want daar zijn genoeg leuke en goede spullen te vinden om je woning mee in te richten.

Tip 3: Ga voor groen en duurzaam

Als je je woning opnieuw gaat inrichten, kies dan voor producten die op duurzame wijze worden gemaakt. Zo draag jij ook meteen je steentje bij aan het milieu. Kies voor producten die bijvoorbeeld gemaakt zijn van gerecycled materiaal of waarbij geen schadelijke stoffen worden gebruikt tijdens de productie. Verpakkingen kunnen tegenwoordig ook met minder plastic worden gemaakt, dus kijk daar zeker naar.

Tip 4: Kijk of duurzaam vervoer mogelijk is

Als je producten bestelt bij een webshop of wanneer ze door vervoerders van de fysieke winkel waar je een nieuwe inrichting hebt uitgezocht worden geleverd, kies dan voor een duurzame manier van vervoer. Kijk of de vervoerder groen rijdt (elektrisch dus) of dat er een manier wordt aangeboden om minder CO2 uitstoot te creëren tijdens het vervoer. Als een vervoerder elektrisch rijdt, levert dat minder schadelijke uitstoot op en de wagens kunnen onderweg geladen worden bij een newmotion charging station. Zo weet je ook zeker dat je bestelling op tijd aankomt en je er niet langer dan anders op hoeft te wachten. Ga je je aankopen zelf vervoeren? Probeer dan zoveel mogelijk ineens mee te nemen en rijd, indien mogelijk, ook elektrisch.

Horeca afwasmachine laten thuis bezorgen

Vorig artikel

De vele voordelen van een training van een excel expert

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig