Nieuws

Waarom een goed webdesign jouw bedrijf kan redden

0

Dat internet belangrijk is voor bedrijven in deze tijd is een understatement. Maar hoe kan het word wide web jouw bedrijf verder helpen? We leggen het je uit aan de hand van een belangrijk onderdeel: webdesign.

Website

Elk bedrijf heeft een website nodig. Mensen moeten je op internet kunnen vinden of er per ongeluk bij je terecht komen. Maar één ding staat vast. Al het internetverkeer komt ten goede aan je bedrijf. Des te vaker mensen een bedrijf of een naam zien, hoe bekender ze worden met het merk en des te groter de kans om die persoon in een klant te veranderen. Je website kan daarmee wonderen verrichten. Mits het een goede website is. Veel ondernemers denken dat alle soorten websites goed zijn en zolang ze er een hebben, de klanten wel komen. Dat is echter niet het geval. Zodra de site vastloopt, niet navigeerbaar is of om de haverklap een error aangeeft, verlaten mensen direct je site. Die klanten krijg je nooit meer terug.

Webdesign

Daarom is het belangrijk om het webdesign door iemand te laten doen die er verstand van heeft. Laat de website in ieder geval bouwen door een professioneel webdesigner. Dan weet je zeker dat de technologie goed in elkaar zit en de site werkt. Kijk eens wat bij jouw bedrijf past en hoe je kan samenwerken met iemand voor het webdesign. Veel van designbedrijven zitten in de randstad of werken als zzp’er op afstand. Zoeken in de buurt van webdesign Amsterdam is een goede start. Zoek naar de connectie tussen de webdesigner en jouw bedrijf. Klikt het? Ga dan met elkaar in zee. Vertrouw erop dat zij veel meer verstand hebben van webdesign dan jij en laat het dan ook los.

Investeren

Een website laten bouwen door een professionele webdesigner is prijziger dan een website zelf maken, maar dat geldt voor alles. De bedrijfsfotograaf, de marketingmanager en de secretaris. Toch heb je ook die werknemers nodig om het bedrijf goed te laten lopen. Waarom zou je dan niet investeren in een website, die na eenmalig investeren zo goed als onbemand klanten binnenhaalt? De investering hoeft dus maar één keer. Daarna is er altijd onderhoud nodig, maar daarvoor kan je dezelfde webdesigner opnieuw vragen. Daarnaast zijn onderhoudsklusjes lang niet zo tijdsintensief als het bouwen van de website zelf en dus hoef je dat niet meer te zien als investering, maar als doorlopend onderhoud. Begin met het claimen van een domeinnaam en ga op zoek naar een iemand voor het webdesign.

Social media collega

Net zoals investeren in en goede website verstandig is, is het aannemen van een zzp’er of een collega voor social media ook geen slecht idee. Je hoort de berichten over Instagram, Facebook en TikTok wel voorbijkomen. Waarom spring je niet ook aan boord met en social media manager? Net als de website bezoekers overhaalt om klant te worden, laat social media je kennismaken met alle facetten van je bedrijf. Een collega binnen het team met een achtergrond in marketing, linkbuilding en SEO is de volgende stap. Iemand die op de website past en ermee werkt, zodat de website het beste in zichzelf naar boven kan halen. Allemaal dankzij die ene investering.

Alles wat je moet weten over een nieuw telefoon abonnement

Vorig artikel

Lesley Bamberger: vermogen, dochters, bedrijven & meer

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws