Handig

3 redenen om jouw bedrijf verder te automatiseren

0

Wat is er toch veel veranderd de afgelopen jaren. Waar vroeger nog grotendeels alle taken binnen een bedrijf handmatig werden opgepakt, is dat tegenwoordig wel anders. Zowel grote als kleine bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun productieproces verder te automatiseren. Met een goede reden. Automatisering biedt namelijk tal van voordelen. Zowel voor het bedrijf als de consument. Maar welke voordelen zijn dit dan precies? Waarom zou je overstappen van handmatig produceren naar bijvoorbeeld het gebruik van een CNC machine van edingcnc.com? Wat levert dit je op? In dit artikel geven we je drie redenen om voor automatisering te kiezen.

1. Minder loonkosten

Een van de grootste voordelen van automatisering is dat dit door kan blijven gaan, zonder dat er extra loonkosten worden gemaakt. Een CNC machine kan bijvoorbeeld ook in de avonduren, de nacht en het weekend werken. De machine hoeft slechts één keer geprogrammeerd te worden en verder heb je hier geen omkijken meer naar. Hoewel de machine op zichzelf natuurlijk wel een investering is, verdien je deze doorgaans al binnen twee jaar terug. Dat kan ook niet anders. Want in de tijd dat hij produceert, heb jij geen extra mankracht nodig en kan je dus snel en eenvoudig geld besparen.

2. Er worden minder fouten gemaakt

Hoe goed iemand ook kan zijn in zijn werk, er worden altijd fouten gemaakt. Dat kan ook niet anders. Waar mensen werken, worden nou eenmaal fouten gemaakt. Een lichte twijfeling in het creëren van het product en er kan al een iets afwijkend element in zitten. Daar ontkom je niet aan. Dat betekent echter ook dat de productstabiliteit minder goed is. Als in een reeks producten uit dezelfde lijn op verschillende punten fouten voorkomen, kan dit gevolgen hebben voor de reputatie van het bedrijf. Hoe menselijk deze fouten ook zijn, ze worden bij de concurrent (die wel voor automatisering kiest) niet gemaakt.

Wanneer je kiest voor automatisering, dan is dit probleem niet meer aanwezig. Een machine maakt geen fouten. Natuurlijk kan er een fout gemaakt worden in het programmeren. Maar wanneer je dit door iemand laat doen die er veel verstand van heeft en de software download onder de knie heeft, is dit eigenlijk onmogelijk. Bovendien wordt een hele reeks op die manier gebruikt. Er is dus altijd sprake van continuïteit.

3. Inspelen op de vraag van de klant

Automatisering levert niet alleen voordelen op voor het bedrijf, maar ook voor de consument. Door het automatiseren van je bedrijf, ben je sneller in staat om producten te leveren. Hierdoor kan je de toenemende vraag van je klanten beter aan. Bovendien zijn de meeste consumenten er tegenwoordig wel aan gewend dat veel bedrijven geautomatiseerde productieprocessen hebben. Ze verwachten dus ook een snelle en nauwkeurige productie. Wanneer jij hierin achterblijft, kan dit gevolgen hebben voor je concurrentiepositie. Dit is dus ook heel belangrijk om over na te denken. Want als de concurrentie het al doet, kan jij eigenlijk niet meer achterblijven.

Behuizing nodig? Hier moet je aan denken

Vorig artikel

Hoe verpakkingsmiddelen indruk maken op je product of dienst!

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig