Handig

Behuizing nodig? Hier moet je aan denken

0

Eindelijk is dat nieuwe ontwerp klaar. Er is heel hard gewerkt. Het ontwerp is nu bijna geheel klaar voor productie. Er ontbreekt slechts nog één ding: de behuizing. Dat is tegelijkertijd niet het gemakkelijkste onderdeel. Deze is cruciaal om het product in optimale conditie te houden en de functionaliteit verder te verbeteren. Maar hoe vind je de juiste behuizing bij comdes.nl? Waar moet je op letten? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Kies het juiste materiaal

Allereerst is het belangrijk om over het materiaalgebruik na te denken. Wees je ervan bewust dat een behuizing maatwerk is. Het is per project verschillend hoe deze eruit moet zien, wat de afmetingen zullen zijn en welk materiaal de voorkeur heeft. Lukt het je dus niet om de juiste behuizing te vinden tussen het standaard assortiment? Dan is het ook vaak mogelijk om deze geheel naar wens en op maat te laten maken. Daarom is het niet alleen belangrijk om naar het huidige aanbod te kijken, maar vooral zelf te onderzoeken wat jij graag hebt en deze wensen op een rij te zetten. Schroom je vervolgens niet om contact op te nemen met een winkel en deze geheel naar wens te laten maken. Zo weet je zeker dat de behuizing perfect aansluit op het product.

Over het algemeen worden behuizingen gemaakt van kunststof of aluminium. Kunststof behuizingen zijn veel lichter en zijn beter bestand tegen broosheid. Daarnaast werken ze ook nog eens brandwerend. Aluminium behuizingen zijn weer dunner dan kunststof en beschikken over een hogere slagvastheid en elektromagnetische demping.

Welk materiaal de beste keuze is, hangt volledig af van het product en de persoonlijke wensen. Laat je dus niet leiden door de meningen van anderen, maar zet echt op een rijtje wat jij belangrijk vindt. Zo vind je al snel het materiaal dat bij dit project past.

Afmetingen

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de afmetingen van de behuizing. Deze moet immers wel passen. De afmetingen worden door een groot aantal factoren bepaald. Denk hierbij aan de elementen die op het printplaatje zijn gemonteerd, maar ook hoe deze zijn gemonteerd. Daarnaast moet er mogelijk ook meer ruimte aan de buitenkant overblijven voor bijvoorbeeld het plaatsen van schakelaars, kabeluitgangen en andere elementen. Je kunt dus nooit van tevoren precies vertellen hoe groot de behuizing moet zijn. Zolang deze aan alle wensen voldoet.

Uitstraling van de behuizing

Op de eerste plaats moet de behuizing functioneel zijn. Deze moet aan de wensen voldoen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is het ook fijn om over de uitstraling van de behuizing na te denken. Hoe wil je dat deze ‘kast’ eruitziet? Tegenwoordig worden ze vaak geleverd in heel veel verschillende kleurvarianten. Hierdoor kun je er een ware eyecatcher van maken. Voor zij die liever niet hebben dat de behuizing zo opvalt, zijn er ook behuizingen die van transparante materialen worden gemaakt.

Waarom bedrijfsvideo’s onmisbaar zijn in je marketingstrategie

Vorig artikel

3 redenen om jouw bedrijf verder te automatiseren

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig