GeldMarketing

5 tips voor startende zzp’ers

0

Werken doen we allemaal, maar we doen niet allemaal hetzelfde. Sommigen werken voor een bedrijf en anderen werken juist in hun eentje. Er worden op deze manier veel mogelijkheid gecreëerd voor een zo divers mogelijk aanbod aan werkgelegenheid. Stel je wilt nu, net als duizenden anderen dit voor jou hebben gedaan, als eigen bedrijf de arbeidsmarkt op stappen. Hoe zou je zoiets dat aan moeten pakken? Hoe kun je ervoor zorgen dat je niks vergeet, zoals energie zakelijk zzp, en je zo relaxed mogelijk aan de volgende fase van je carrière kan beginnen?

Al deze vragen, en misschien zelf nog wel meer, komen hieronder aan bod. We bespreken welke hulptroepen je in kan schakelen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, een manier om jouw product of dienst het beste op de kaart te zetten en herinneren je aan dingen als de financiële basis en de energierekening.

Tip 1: Schakel hulptroepen in

Iets dat belangrijk is om niet te vergeten is: je staat er nooit alleen voor. Mochten je persoonlijke kringen niet zo groot zijn, is er nog een andere optie om hulp te vergaren. Namelijk: het internet. Er zijn verschillende websites, organisaties en forums waar je makkelijk en vaak ook gratis advies kan krijgen voor het opstarten van je bedrijf en in je eentje aan de slag gaan.

Tip 2: Zorg voor een stabiele financiële basis

Het klinkt misschien te logisch om te benoemen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zorg altijd dat de financiën rond zijn voordat je voor jezelf begint. Er zijn verscheidene opties voor het aanvragen van leningen, bijvoorbeeld bij de bank, als je het niet in één keer allemaal zelf kan betalen. Ook is het mettertijd handig om te kijken naar een boekhouder, mits de portemonnee dit toelaat natuurlijk.  

Tip 3: Vergeet je energierekening niet!

Deze tip is vooral bedoeld als algemene herinnering voor het regelen van kortingen voor het zijn van zzp’er. Naast korting op je telefoonabonnement of je internetbundel, bestaat er ook korting op je energierekening voor zzp’ers. Deze zzp-energie is speciaal gericht op het faciliteren van energie voor individuelen die bijvoorbeeld vanuit huis werken en dus meer energie verbruiken dan normaal. Het is misschien niet iets waar je in eerste instantie aan denkt, maar wat wel belangrijk is voor het verlagen van de kosten van je nieuwe bedrijf.

Tip 4: Maak promotievideo’s van jezelf en je product of dienst

Eén van de meest moderne en interactieve manieren om je product of dienst te promoten is door het maken van video’s. Deze zijn makkelijk te uploaden op sociale media en andere websites. Door gebruik te maken van het videoplatform wordt het een stuk makkelijker voor klanten om jou en/of je product te zien en te beoordelen.

Tip 5: Investeer tijd in netwerken

De laatste tip van vandaag is: investeer tijd en moeite in netwerken. Dit helpt zo immens veel voor het opbouwen van je bedrijf. Op lange termijn helpt het om klanten zowel te behouden als te werven. Netwerken kan op verschillende manieren, zoek bijvoorbeeld naar brancheborrels die worden georganiseerd bij je in de buurt.

Waarom het belangrijk is om je huid goed te verzorgen deze zomer

Vorig artikel

Dit kun je niet missen tijdens jouw vakantie

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld