Handig

Waarom het belangrijk is om je huid goed te verzorgen deze zomer

0

De laatste weken hebben we enorm mogen geniet van de warme zon in Nederland: reden genoeg om veel naar buiten te gaan en tijd door te brengen onder de blauwe lucht! Veel mensen vergeten echter dat het zeer belangrijk is om je huid te beschermen tegen de felle zonnestralen. Hier zijn wat tips die je kunnen helpen met het verzorgen van jezelf deze zomer.

Tip 1: Smeer jezelf regelmatig in met zonnebrand

De uitkomst van de felle zonnestralen kan verschillende effecten hebben voor iedereen: de ene krijgt er een warm gebakken, bruine gloed ervan, maar iemand anders kan net zo goed eindigen met een verbrande huid die zo rood als een verse tomaat. Ongeacht of je een van deze twee types bent of er net tussenin zit, het is belangrijk voor iedereen om zich goed in te smeren met zonnebrand en dit ook regelmatig te doen! De zon kan heerlijk op de huid voelen, maar het kan ook nare effecten achterlaten op je gezondheid die je niet direct kan zien. Wanneer je zonnebrand aanschaft, bekijk goed of het product een hoge beschermingsfactor bevat (SPF 30, 50 of hoger). Wanneer dit het geval is, dan ben je ervan verzekerd dat het product de felle zonnestralen goed blokkeert.

Mocht het zo zijn dat je het een keer bent vergeten om je in te smeren, gebruik dan een after sun product, bijvoorbeeld van Clinique. Dit kalmeert je huid na dat jezelf hebt blootgesteld aan de zon.

Tip 2: Hydrateer je huid

Een andere belangrijke stap in je skincare routine naast het insmeren van jezelf met zonnebrand crème is het hydrateren van je huid. Natuurlijk kun je dit doen door veel water te drinken, maar door je huid al ‘s ochtends te hydrateren met speciale crèmes en serums help je jezelf enorm. Niemand wil natuurlijk eindigen met een uitgedroogde, verschilferde huid of juist een hele vettige huid! Kies voor dag crèmes en serums specifiek voor jouw huidtype en controleer of het product ook hydraterende elementen bevat. Vaak staat het al beschreven in de naam van het product, maar er zijn ook een aantal ingrediënten waarop je kan letten. Voorbeelden hiervan zijn glycerine, hyaluronic acid, petrolatum.

Tip 3: Gebruik waterproof make-up

Door de hoge temperaturen is het normaal dat mensen meer dan gemiddeld zweten, of je krijgt enorm zin om verkoeling te zoeken in een zwembad of meer. In beide gevallen is het zeker nadelig wanneer je make-up op hebt die niet waterproof is. Hierdoor lijkt het net alsof je make-up net wegsmelt van je gezicht! Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, gebruik make-up producten die waterproof zijn. Het voordeel hiervan is dat deze ook goed mixen met andere producten in je skincare routine en dat deze ook vaak niet klef aanvoelen.

Waterproof mascara en lippenstift helpt natuurlijk niet alleen tegen zweet of waterspetters, maar ook tegen onvoorziene, emotionele omstandigheden. Redenen genoeg om waterproof make-up producten aan te schaffen deze zomer, zodat je huid kan stralen onder de gloed van de hete zon!

Alles wat je moet weten om mee te kunnen praten over Euro 2020

Vorig artikel

5 tips voor startende zzp’ers

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig