Nieuws

Motivatietips om te sporten in de sportschool

0

Laten we eerlijk zijn met elkaar; sporten in de sportschool is niet altijd even leuk om te doen. Natuurlijk er zijn leuke mensen, nieuwe groepslessen of toffe apparaten waar je aan kan hangen. Maar dat neemt niet weg dat je soms gewoon even helemaal geen zin hebt. Om je te motiveren hebben we een aantal tips and tricks voor je op een rijtje gezet!

Houd je progressie bij

De eerste tip is de meest motiverende tip wanneer je vaak naar de sportschool gaat. Door namelijk je progressie bij te houden, heb je waarschijnlijk veel meer zin om weer naar de sportschool te gaan. Denk hierbij aan het maken van een foto in zwemkleding of door met enige regelmaat op een weegschaal te gaan staan. 

Zoek een sportmaatje 

Alleen sporten kan ervoor zorgen dat de drempel van de sportschool wel ineens heel erg hoog wordt. Of dat je op sommige dagen de drempel niet eens haalt en liever op de bank blijft liggen. Door een sportmaatje te hebben kunnen jullie elkaar motiveren om tóch even in de sportschool te gaan kijken. En als je er dan toch bent dan kun je direct wat calorieën verbranden, toch? 

Niemand in je eigen netwerk? Soms kan je een oproep plaatsen waarbij je op zoek gaat naar iemand die ook sport bij bijvoorbeeld sportschool delft.

Haal mooie sportkleding 

Niemand voelt zich prettig in een oud sportsetje. Trakteer jezelf daarom op sportkleding waar je lekker in kunt bewegen, waar je je goed in voelt en waar je graag mee voor de dag komt. Dit kan ervoor zorgen dat je het ook nog eens veel liever weer aantrekt! 

Bedenk je hoe je voel ná het sporten 

Als je sporten pittig vindt, is het goed om jezelf voor te stellen hoe je je voelt na het sporten. Waarschijnlijk voel je je onoverwinnelijk, ben je trots op jezelf en voel je je spieren branden. Dat is wat je graag wilt natuurlijk! Ook kan het goed werken om jezelf te belonen met iets. Bijvoorbeeld een gezonde maaltijd. Heb je de hele week gesport en al jouw sportmomenten gehaald? Dan kan je jezelf trakteren in het weekend op een bos bloemen, bezoekje aan de zonnebank of een lekkere cheat meal. 

We hebben hier een lijstje met cheat meals die jij niet wilt missen!

Wat is de invloed van Elon Musk op crypto?

Vorig artikel

Zo maakt linkbuilding een impact op jouw bedrijf!

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws