Nieuws

Alle tips hoe jij klanten kunt winnen en contacten kunt onderhouden!

0

Anno 2023 is het belangrijk voor iedere ondernemer om zo effectief mogelijk een netwerk op te bouwen. Hiervoor zijn simpelweg twee vereisten noodzakelijk, namelijk zowel het leggen als onderhouden van contacten. Het leggen van contacten kan door zoekmachine optimalisatie, sociale media kanalen, het bezoeken van bepaalde evenementen en op nog vele andere manieren. Denk hierbij aan het opbouwen van relaties met andere bedrijven, maar ook het winnen van potentiële klanten is belangrijk voor een goedlopend bedrijf. Nadat deze zogenoemde contacten gelegd zijn, is het ook belangrijk om een passief netwerk te onderhouden. Lees hier meer over in dit artikel, want wij hebben alle tips op een rijtje gezet hoe jij binnen no time een expert wordt in netwerken.

Linkbuilding

Je ziet steeds vaker dat linkbuilding als een belangrijke en relevante strategie gebruikt wordt om potentiële klanten te winnen. Maar wat houdt deze nieuwe ontwikkeling precies in? Met linkbuilding worden er relevante links op andere websites geplaatst, die naar jouw website verwijzen. Hierdoor is het mogelijk dat een bezoeker van een andere website alsnog doorverwezen wordt naar jouw website. Dit vergroot jouw kans om als bedrijf gezien te worden en goed vindbaar te zijn op Google. Dit is een efficiënte manier van netwerken, wat je ook volledig uit handen kunt geven. Door linkbuilding nu uitbesteden kunnen relevante externe backlinks jouw website verwijzen zonder dat je hier zelf tijd en energie in hoeft te steken. Experts houden zich hier namelijk dagelijks mee bezig en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als ondernemer weet je waarschijnlijk als geen ander hoe waardevol het is om de tijd die je hiermee overhoudt in andere zaken te steken. 

Zoekresultaten 

Tot een aantal jaar terug kwam je nog bovenaan in Google resultaten, maar tegenwoordig wordt het steeds lastiger. Toch is het belangrijk om hoger in zoekresultaten te komen om zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken onder het mom van netwerken. Weet jij soms niet waar je moet beginnen, maar ben je wel op zoek naar een kostenefficiënte manier om zoveel mogelijk klanten te winnen? Heb jij weleens gehoord van ‘Search Engine Optimization’? SEO, de afkorting van deze term, refereert naar zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding is indirect verbonden aan een goede SEO strategie, omdat linkbuilding voor 50% de positie bepaald van een zoekwoordcombinatie op Google. Denk hierbij ook aan het uitbesteden van SEO om zo snel mogelijk resultaat te zien in het opbouwen van een netwerk van potentiële klanten. 

Face-to-face

Een andere manier om een netwerk op te bouwen door middel van actief contacten leggen, is het zogenoemde ‘face-to-face’ netwerken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het bezoeken van netwerkbijeenkomsten en congressen. Het is belangrijk dat je naast online communicatie, ook contacten opbouwt door offline met diverse mensen uit jouw branche te spreken. Je kunt hiervoor ook naar co-working spaces of gemeenschappelijke kantoorruimtes. Hierdoor bouw je gemakkelijk relaties op in een informele setting, die alsnog erg waardevol kunnen zijn voor jouw bedrijf op lange termijn. Zodra deze online en offline contacten zijn gelegd, wil je er ook voor zorgen dat je op de hoogte blijft van de ander zonder dat je er dagelijks mee bezig bent. Dit doelt op de passieve vorm van netwerken in plaats van de actieve vorm ervan. Je kunt bijvoorbeeld de relaties die je opgebouwd hebt volgen op sociale media kanalen. Met de combinatie van actief en passief netwerken met zowel potentiële klanten als mensen in jouw branche wordt jij binnen no time een expert!

Wat heb je nodig voor jouw klus?

Vorig artikel

Waar kun je een hogedrukreiniger allemaal voor gebruiken?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws