Nieuws

Wat heb je nodig voor jouw klus?

0

Is jouw woning toe aan een opknapbeurt, of jouw tuin misschien wel? Of heb je al een project lopen momenteel, waar je wel wat handige tips voor kunt gebruiken? Het klussen van jouw woning kan variëren van het verbouwen van je badkamer tot aan een extra stopcontact toevoegen in de keuken. Toch zijn er enkele algemene klustips die voor iedereen handig zijn. Ongeacht of jij een ervaren klusser bent of een beginnende, lees snel verder voor de meest handige klustips!

Energie

Bijna voor iedere klus is er een energiebron nodig. Of je nou wilt boren of zagen, je hebt voor jouw klus heel waarschijnlijk stroom nodig. Met de hoge energieprijzen van tegenwoordig kan dit echter wel nadelig zijn voor jouw portemonnee. Wist jij dat je gemakkelijk een hoge wisselspanning kunt omzetten om energie te besparen? Met een transformator wordt er in een primaire spoel een snel wisselend magneetveld opgewekt. De secundaire spoel daarentegen zorgt ervoor dat met dit magneetveld een inductiespanning wordt opgewekt. Dit klinkt misschien ietwat ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je uiteindelijk bijvoorbeeld een 230 volt in jouw woning kunt omzetten naar een lage wisselspanning. Op deze manier gebruik je bijvoorbeeld slechts een 12 volt inbouwspot in plaats van een 230 volt energiebron. Ideaal dus! Benieuwd naar waar je zo’n transformator kunt krijgen? Je kunt ook denken aan het verhuur transformatoren. Of het nou gaat om het verhuur van een transformator voor kleine projecten of grote fabrieken, het reduceren van jouw energieverbruik is zowel voordelig voor jouw portemonnee als voor het milieu! Daarnaast zijn transformatoren licht, compact en hebben ze een interne beveiliging tegen overhitting.

Luchtdruk

Naast energie, kan het soms ontzettend helpen om luchtdruk te creëren voor jouw klus. Hiervoor is een compressor ideaal. Maar wat doet een compressor precies? Een compressor zuigt simpelweg lucht aan die het in een ketel samenperst. Dit is ideaal als je de samengeperste lucht vervolgens los gedoseerd kan worden in jouw hulpgereedschap. Denk hierbij aan een verfspuit, nietpistool, boor of spijkerpistool. Je zult vast één van deze gereedschappen nodig hebben tijdens het klussen. Met een compressor huren kun je dus gelijk aan de slag met jouw klus. Er zijn verschillende compressoren, waaronder de oliegesmeerde compressor en de olievrije compressor. Het grootste verschil is dat de oliegesmeerde compressor zeer fijne druppeltjes olie mee blaast. Daarentegen zijn er ook kleine compressors die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het oppompen van je banden of voor een simpele opblaasklus op de camping.

Veiligheid 

Als laatst is het voor iedere klus belangrijk dat veiligheid voorop staat. Vandaar dat wij ook nog enkele tips op een rijtje hebben gezet hoe je ongelukken kunt voorkomen. Denk er bijvoorbeeld aan om je gereedschap te controleren op alle eisen. Daarnaast is het belangrijk dat je werkplek veilig is en opgeruimd. Je wilt natuurlijk niet zomaar ergens over struikelen of dat je ladder op een onstabiele ondergrond geplaatst wordt. Het is ontzettend belangrijk, ook in een arbeidsomgeving, dat trappen en ladders het valgevaar moet beperken. Trappen en ladders moeten ten alle tijden stabiel zijn en dat geldt ook voor jouw klus! 

Hier moet je aan denken bij het inrichten van een thuiskantoor

Vorig artikel

Alle tips hoe jij klanten kunt winnen en contacten kunt onderhouden!

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws