Test

Beste 3D Printers van 2020

0

Steeds meer mensen hebben een 3D-printer. Thuis, maar misschien ook wel op het werk staan. Denk jij na over het aanschaffen van een 3D-printer? Dan wil je je natuurlijk wel eerst even goed inlezen. In deze blog vertellen we jou daarom alles over de beste 3D printers van dit moment. Maar ook waarom dit apparaat zo handig is en waar je op moet letten qua kosten.

Laten we bij het begin beginnen: een 3D-printer is de afgelopen tijd een hype geworden. Logisch, want het is een handige manier om nieuwe dingen te ontwikkelen. En als er nieuwe dingen worden ontwikkeld dan zijn er altijd mensen die daar enthousiast van worden. Maar naast dat je er veel plezier mee kunt hebben, denk aan het printen van leuke dingetjes voor je familie of vrienden. Zien we ook dat steeds meer bedrijven aan de slag gaan met dingen ontwikkelen door middel van een 3D-printer. Denk aan keukenspullen, sieraden, telefoonhoesjes en gereedschap. Een 3D-printer kan het aan. Zeker als startende ondernemer is het ontwikkelen van producten goedkoper om het op deze manier te doen dan het bijvoorbeeld in Azië te laten ontwikkelen. En het is óók nog eens sneller!

Kosten 3D-printer

Als een 3D-printer aanschaft dan betaal je natuurlijk eerst de aanschafwaarde. De aanschafwaarde is afhankelijk van je wensen en ideeën. Wil je een printer kopen voor de lol om er thuis leuke dingen van te maken? Dan zijn er al modellen vanaf een paar honderd euro. Wil je er daadwerkelijk productie mee draaien? Dan zal je een duurder exemplaar moeten aanschaffen. In deze blog hebben we het vooral over de eerste groep.

Naast de aanschafwaarde ben je natuurlijk ook geld kwijt voor het materiaal. Denk aan bijvoorbeeld toner printer. Hierdoor wordt jouw product ook daadwerkelijk gemaakt. Voor het aanschaffen van de juiste toners kun je het beste online kijken, bijvoorbeeld bij Printabout.nl. Je wil tenslotte niet te veel betalen.

Loop je ondertussen een beetje warm voor een 3D-printer? Dan maken we ook graag een lijst met de beste 3D printers van dit moment.

  1. Polaroid PlaySmart 3D printer

Wil jij leuke dingen maken? Denk aan sleutelhangers, boekensteunen en onderzetters? De Polaraid PlaySmart 3D printer kan het aan. Je kunt je project ook nog in de gaten houden door de ingebouwde camera. En er is natuurlijk ook een handige app bij. Daarnaast kun je printen vanaf een USB-stick of een SD-kaart. Het is een zeer compact apparaat, waardoor hij weinig plek in neemt. Ook prettig!

Prijs: 462 euro

  1. Flashforge Adventurer 3

Wil jij vanuit je huis wat leuke dingen maken? Dan kun je hiermee goed uit de voeten. Hij is, zoals ze het zelf zeggen, geschikt voor de beginnende én de ervaren hobbyist. Je kan je project goed in de gaten houden door wederom een handige ingebouwde camera. Je kan op het apparaat ook nog het een en ander instellen, denk aan het model vergroten. Je kan dit apparaat ook goed onthouden doordat het mondstuk afneembaar is. En de opslagcapaciteit is uit te breiden tot 8 GB.

Prijs: 499 euro

  1. E3D NANO 3D Printer

Wil je graag een goed instapmodel vinden? Dan kun je het beste met deze E3D NANO 3D Printer beginnen. Een goed model om te beginnen. Zeker als je logo’s, sleutelhangers en mini actiefiguren wilt maken. Het is een heel klein apparaat. Namelijk maar 20 centimeter hoog en het weegt slechts een kilo. Daardoor neem je hem makkelijk mee. Je gebruikt hiervoor gesmolten plastic, hierdoor kun je jouw productie laag voor laag opbouwen.

Prijs: 219 euro

Neem de tijd om te oefenen

Zoals je ziet is een 3D printer geen al te grote investering. Het apparaat maakt als het ware kleine laagjes plastic op elkaar en daardoor ontstaat er een nieuw 3D-voorwerp. Je moet hiervoor een digitaal bestand omzetten naar een STL-bestand. Dit bestand is door het apparaat te lezen. Deze productietechniek staat nog in de kinderschoenen, maar je ziet dat het ook steeds vaker op grotere schaal wordt gebruikt. Maar ook een leuk apparaat voor de hobbyist. Weet jij al welke dingen je gaat maken met jouw eigen 3D-printer? De mogelijkheden zijn eindeloos en het is leuk om het uit te proberen. Zodat je straks pro-3D-printer bent geworden!

5 handige manieren om schakelaars in te zetten

Vorig artikel

Synergie betekenis + voorbeelden

Volgende artikel

Ook iets voor jou