Handig

5 handige manieren om schakelaars in te zetten

0

Vrijwel iedereen die in een huis woont maakt gebruik van schakelaars, alhoewel niet iedereen dat op dezelfde manier doet. Heb je er echter wel eens bij stilgestaan hoeveel verschillende manieren er zijn om schakelaars in te zetten in huis? Om je wat meer inspiratie te geven rondom schakelaars en hun bijbehorende materialen, zoals de Jung LS990, geven we je vijf handige manieren om schakelaars te installeren.

Naast de deur

Over de plaatsing van stopcontacten of schakelaars kan lang getwist worden, met name over de locatie. Wat is nou de meest geschikte plek om een schakelaar te installeren? Volgens experts zou naast de deur de meest ideale locatie zijn, zodat je het licht kan bedienen wanneer je een kamer binnengaat of juist verlaat. Zo loop je ook niet het risico dat je uit luiheid het licht niet uit zou doen, wat zonde is van de energie.

Buiten

Misschien komt het niet in je op, maar buitenstopcontacten of schakelaars zijn de laatste jaren steeds meer genormaliseerd. Deze moeten natuurlijk wel waterdicht zijn, omdat je anders een gevaar loopt met elektriciteit wat blootgesteld zou kunnen worden aan een eventuele regenbui.

Naast het bed

Het is natuurlijk heel fijn om vanaf je bed het licht in de kamer te bedienen. Het zou onhandig zijn om het licht vanaf de deur uit te schakelen en vervolgens in een donkere kamer richting het bed moet komen. Daarom worden veel schakelaars naast het bed geplaatst. Ook handig voor mensen die wat licht nodig hebben om wakker te worden.

turned on orange pendant lamps

Serieschakelaars

Veel mensen kennen vooral de enkele schakelaar, ook wel een enkelpolige schakelaar genoemd. Wanneer er gekozen wordt voor een serieschakelaar, bevinden zich hier meerdere schakelknoppen in één behuizing. Hierdoor kun je vanaf één locatie meerdere lichtbronnen bedienen.

Vermijd water

Kijk uit bij het plaatsen van schakelaars in de badkamer! Als je kiest om elektriciteit te gebruiken in de badkamer, zorg dan dat dit op voldoende afstand van het bad of de douche is. We kennen allemaal de horrorverhalen van elektriciteit in bad. Houd in ieder geval rekening met een afstand van een straal van 0,6 meter, dan zou de situatie veilig genoeg moeten zijn!

Gaat 6G echt 50x sneller worden dan 5G?

Vorig artikel

Beste 3D Printers van 2020

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig