Geld

Betaalbaar shoppen met cashback: dit wil je erover weten! 

0

Het wordt steeds meer populair: cashback shoppen. Misschien heb je er weleens over gehoord in de wandelgangen. Of misschien is het voor jou de eerste keer. Maar het wordt steeds meer populair en niet geheel zonder reden. Want cashback sites zorgen ervoor dat jij geld terug kunt krijgen. Hoe het precies werkt vertellen we jou in deze blog! 

We zijn in Nederland natuurlijk gek op korting. Korting pakken is fijn, maar geld terugkrijgen is misschien nog wel fijner. Daar komt de naam cashback ook vandaan. Dat is betekent namelijk geld terug in het Engels. Het is een vorm van extra korting krijgen. Terwijl je soms nog andere kortingsbonnen hebt. Het is dus wel goed om je te bedenken dat het wel geld kost om te shoppen. 

Maar hoe werkt het dan precies?

Je kan je vaak bij verschillende websites aanmelden. Als je dan ergens iets wilt kopen, dan kun je kijken of het merk werkt met cashback. Denk bijvoorbeeld aan grote namen, zoals de Hema, Plein en Zalando. Als je bent aangemeld op de website kun je via deze website kopen om zo heel eenvoudig extra geld terug te krijgen. Sommige websites hebben ook een speciale app. 

Er zijn vaak ook bijzondere cashback acties, denk bijvoorbeeld aan procentuele cashback als je iets aanschaft. Maar dat kan soms wel oplopen tot meer dan 90%. Dan is het product of de dienst dus bijna gratis!

Hoeveel geld kun je per jaar verdienen?

Dat ligt er natuurlijk aan hoeveel je per jaar koopt. Houd er wel rekening mee dat je zelden iets gratis krijgt. Daarom ligt de hoogte van de cashback vaak tussen bijvoorbeeld een paar euro en tientjes. Hoe meer je via cashback websites koopt, hoe hoger dat bedrag wordt. Wel willen we je aanraden om alleen te kopen wat je natuurlijk ook echt nodig hebt. Alleen zo kun je geld besparen en geef je niet onnodig te veel geld uit. 

Je kan er vervolgens voor kiezen of je de bedragen direct wilt laten uitbetalen op je rekening. Maar in sommige gevallen kun je ook kiezen voor cadeaubonnen. Om mee te doen aan deze websites betaal je verder niets. 

Wat is de rol van een cashback-site? 

Eigenlijk werkt een cashback-site heel simpel. Zij zorgen er namelijk voor dat jij op de websites uitkomt waarmee zij een samenwerking hebben. Zij zorgen er dus voor dat jij, door middel van hun website, op een bepaalde site gaat kopen. Hier krijgen zij ook geld voor. Vervolgens delen ze deze inkomsten gedeeltelijk met jou, dat is de extra korting die jij krijgt voor het shoppen op deze speciale websites. Het is dus echt een win-winsituatie. Niet alleen jij krijgt producten goedkopen, maar ook de website verdiend een beetje geld. En ook de plek waar je uiteindelijk gaat shoppen heeft er baat bij. Alleen maar winnaars dus! 

Het is dus slim om je voor deze websites in te schrijven. Zo kan je, wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwe kleding, altijd even kijken of je extra korting kunt krijgen via deze cashback-sites. Want van korting worden we allemaal blij! 

Waarom zou je moeten kiezen voor financial lease als ZZP’er?

Vorig artikel

5 redenen waarom een thermoskan zo handig is

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld