Geld

Waarom zou je moeten kiezen voor financial lease als ZZP’er?

0

Als werknemer is het in sommige gevallen mogelijk om een auto van de zaak te leasen. Veel mensen die werkzaam zijn als zelfstandige denken dat zij volledig buiten de boot vallen. Dit is echter niet helemaal het geval. Het is namelijk altijd nog mogelijk om te kiezen voor een financial lease ZZP. Nu begrijpen wij maar al te goed dat je hier nog niet zo bekend mee bent. Om hier verandering in te brengen hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten!

Definitie van financial lease

Voordat je zomaar aan de slag kunt gaan met de financial lease berekenen is het wel zo handig om te weten wat we precies onder financial lease verstaan. Op dit moment is financial lease een steeds populairdere optie aan het worden onder de zelfstandige ondernemers die apparatuur of auto’s voor hun bedrijf willen aanschaffen. Dit type lease kent een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van traditionele leasevormen. Wat financial lease zo uniek maakt is dat het hiermee mogelijk is om jouw cashflow onder controle te houden. Je kunt de kosten namelijk over een aantal maanden spreiden. Hierdoor kan je jouw maandelijkse uitgaven lager houden, wel zo handig als je net begonnen bent met je bedrijf. Het staat dan ook bekend als dé meest toegankelijke leasevorm van dit moment.

Voordelen van financial lease als ZZP’er

Nu vraag je je wellicht af wat de belangrijkste voordelen zijn van financial lease als ZZP’er. Een super groot voordeel van financial lease is dat het je kan helpen zakelijk krediet op te bouwen. Door regelmatig te betalen kun je namelijk aantonen dat je in staat bent om jouw financiën op de juiste manier te beheren en dat je jouw schulden kunt aflossen. Dit kan ervoor zorgen dat je meer kunt lenen bij de kredietverstrekker na verloop van tijd.

Een ander voordeel van financial lease als ZZP’er is mogelijkheid om vaker jouw apparatuur of auto van een upgrade te voorzien. Bij veel leasemaatschappijen kun je aan het einde van de leaseperiode upgraden naar nieuwere of betere apparatuur. Dit zorgt ervoor dat je bij kunt blijven bij de nieuwste technologie en dat je jouw concurrenten te slim af kunt zijn. Wil je succes boeken met je bedrijf dan is dit een absolute must zoals je wel kunt begrijpen.

Ook op zoek naar een nieuwe auto?

Door middel van financial lease is het ook als ZZP’er mogelijk om een leuke auto te rijden voor relatief weinig geld. Hoewel je altijd meer kwijt bent dan de mensen die zakelijk leasen is het een goede manier om over een bedrijfsauto te beschikken, zonder een fortuin kwijt te zijn. Daar komt bij dat je voor talloze opties en modellen kunt kiezen. Voor je het weet kom je dan ook uit bij de auto die volledig aansluit bij wat je al die tijd al in gedachten had!

Waar kun je een hogedrukreiniger allemaal voor gebruiken?

Vorig artikel

Betaalbaar shoppen met cashback: dit wil je erover weten! 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld