HandigMarketing

Dé 6 beste tips voor het inschakelen van een vertaalbureau

0

Er zijn op dit moment ontzettend veel vertaalbureaus actief in ons land. Logisch, steeds meer bedrijven denken er namelijk over na om hun website professioneel naar een andere taal te vertalen. Wel is het een feit dat veel bedrijven het lastig vinden om uit te komen bij een vertaalbureau dat bij ze past. Om je hierbij te helpen, hebben wij besloten om een aantal handige tips en tricks op een rijtje te zetten. Door deze info goed in de oren te knopen is het vinden van een goed vertaalbureau, zoals Vertaalbureau Interlingo een fluitje van een cent!

Kijk goed naar het team

Ieder vertaalbureau beschikt over een bepaald team met bepaalde expertises. Als je op zoek bent naar een vertaalbureau voor het vertalen van jouw teksten dan is het van cruciaal belang om goed te letten op dat het team ervaring heeft met jouw branche. Bekijk de markten waarin het bureau actief is en lees goed de referenties.

Bedenk ook welk team past bij het imago van jouw bedrijf. Het ene bedrijf is namelijk op zoek naar een jong team met een frisse blik. Het andere geeft toch de voorkeur aan een team wat al wat langer meedraait in de wereld van het vertalen. Door voldoende aandacht te besteden aan het bestuderen van het team is de kans een stuk groter dat je uitkomt bij het vertaalbureau wat echt bij je past. 

Worden teksten vertaald door native speaking vertalers

Een native speaking vertaler is een vertaler die vertaalt naar zijn of haar moedertaal. Dit wil jij ook voor jouw tekst, want een moedertaalspreker kent zijn of haar taal door en door. Een native speaker Duits vertaalt dus naar het Duits. Een native speaking vertaler houdt rekening met culturele gevoeligheden, nuances en legt de juiste emotie in je vetaling. Zo komt de boodschap goed over en sla je de plank niet mis.

Kies een gecertificeerd vertaalbureau

Hoe weet je dat een vertaalbureau een hoge kwaliteit vertaling levert? Als een vertaalbureau een ISO 17100-certicering heeft, dan gebruikt het een bewezen werkwijze om een hoge kwaliteit te waarborgen. De ISO 18587-certifcering is van toepassing op machinevertalingen, welke in opkomst zijn.

Vraag om een proefvertaling

Bij veel vertaalbureaus is het mogelijk om een soort proefvertaling aan te vragen. Wij raden je dan ook zeker aan om hier gebruik van te maken. Dit maak het namelijk mogelijk om in een oogopslag te zien welke soort schrijfstijl te hanteren bij het vertalen. Vervolgens kan je op je gemak kijken of deze stijl aansluit bij wat je zoekt. Sommige bureaus hanteren nu eenmaal een andere manier van schrijven dan andere aanbieders. De enige manier om hier onderscheid in te maken is door ze even te testen.

Maak een (online) afspraak

Ben je van plan om voor langere termijn met een vertaalbureau samen te werken? Dan zul je waarschijnlijk regelmatig contact hebben met een projectmanager of andere leden van een vertaalteam. Natuurlijk wil je dat die samenwerking dan prettig is en idealiter is er ook een klik tussen jou en je contactpersoon. Probeer daarom een afspraak te maken voordat je een samenwerking aangaat, zodat je een bureau kiest met wie je fijn kan samenwerken.

Neem rustig de tijd bij het zoeken

Het is niet verplicht om binnen een dag een vertaalbureau te vinden. Sterker nog, je zou bij het zoeken naar een vertaalbureau alle tijd moeten nemen die je nodig denkt te hebben. Door de tijd te nemen is het mogelijk om voor jezelf alle voor- en nadelen van een bepaald bureau op een rijtje te zetten. Vervolgens is het mogelijk om zelf, of samen met je team, een keuze te maken over welk bureau het uiteindelijk wordt. Door de tijd te nemen kom je altijd tot een afgewogen keuze.

Door middel van deze tips en tricks uit dit artikel is het waarschijnlijk niet meer zo lastig om uit te komen bij het vertaalbureau wat past bij jouw wensen en behoeftes. Als afsluiter van dit artikel hebben we nog een extra tip voor je: ga alleen in zee met een vertaalbureau waarin je 100% vertrouwen hebt. Het is van cruciaal belang dat je met een gerust gevoel de samenwerking aangaat. Doe je dit niet dan is de kans aanwezig dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Milieuvriendelijke verzendmaterialen die je bedrijf kan gaan gebruiken

Vorig artikel

Is Tether de stablecoin oorlog aan het verliezen tegen USDC en BUSD?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig