Handig

Milieuvriendelijke verzendmaterialen die je bedrijf kan gaan gebruiken

0

Als je op zoek bent naar duurzaamheid, zijn er tal van manieren om de overstap te maken van traditionele verzendmaterialen naar milieuvriendelijke opties. Van herbruikbare bakken gemaakt van gerecyclede plastic flessen tot biologisch afbreekbare luchtkussens, er is geen gebrek aan opties voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en het milieu willen helpen. Een van de beste milieuvriendelijke opties die er zijn, zijn verzenddozen met logo. Deze dozen bieden je het voordeel dat je het milieu spaart en het voordeel dat je reclame kunt maken voor je bedrijf door de doos te personaliseren met je logo.

Verzenddozen

Als je product wordt verzonden in een doos zoals die van Superdoos, is de kans groot dat het veilig en in één stuk aankomt. Het kartonnen materiaal dat voor de verpakking wordt gebruikt, is bestand tegen zware gewichten. Zelfs als je zware artikelen verzendt, zoals glazen of keramische vazen, blijven de dozen standhouden. Kartonnen verpakkingen zijn niet alleen sterk genoeg om grote artikelen in te bewaren, ze zijn ook ongelooflijk veelzijdig. Dit betekent dat je het voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt zelfs je oude dozen recyclen nadat ze hun doel hebben gediend.

Golfkarton

Golfkarton is een geweldige optie voor verzending omdat het een hernieuwbare hulpbron is. Het is recyclebaar, biologisch afbreekbaar en lichtgewicht in vergelijking met andere gangbare verzendmaterialen zoals plastic en metaal. Golfkarton is ook sterk genoeg om zware voorwerpen vast te houden en is tegelijkertijd kosteneffectief, aangezien het vele malen opnieuw kan worden gebruikt. Vanwege zijn veelzijdigheid is golfkarton ideaal voor het verpakken van breekbare artikelen die tijdens verzending moeten worden beschermd.

Houten pallets

Houten pallets zijn een van de meest milieuvriendelijke verzendmaterialen op de markt. Ze zijn gemaakt van gerecycled hout waardoor er minder bomen voor gekapt hoeven te worden. Houten pallets zijn ook duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en licht van gewicht. Een aantal bedrijven gebruikt houten pallets omdat het een goedkoop verzendmateriaal is dat in veel gebieden in het land gemakkelijk verkrijgbaar is.

Luchtkussenfolie gemaakt van gerecycled plastic

Een andere geweldige manier om je artikelen tijdens verzending veilig te houden, is door noppenfolie te gebruiken. Hoewel het misschien niet de meest milieuvriendelijke optie is, is het zeker beter dan piepschuim. Luchtkussenfolie is gemaakt van gerecycled plastic, wat betekent dat het vele malen kan worden gebruikt zonder weggegooid te worden. Het heeft ook lagere kosten dan piepschuim en is herbruikbaar. Dit maakt het een voordelige keuze om je producten tijdens het transport te beschermen.

Herbruikbare bakken

Herbruikbare bakken zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals plastic flessen. Ze zijn duurzaam, dus je kunt ze voor veel zendingen gebruiken. Wanneer een zending compleet is, kunnen ze worden hergebruikt of hergebruikt. Als je creatief wilt zijn met je herbruikbare verpakkingsopties, kijk dan eens naar het maken van op maat gemaakte herbruikbare verzend containers.

Vanuit huis je bedrijf runnen: welke verzekeringen afsluiten?

Vorig artikel

Dé 6 beste tips voor het inschakelen van een vertaalbureau

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig