HandigNieuws

Executive Gender Diversity Recruitment: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

0

Diversiteit op een werkplek zorgt ervoor dat men vanuit verschillende perspectieven kan kijken naar verschillende zaken. De groep met werknemers dient te bestaan uit een verscheidenheid aan mensen, met verschillende achtergronden en ervaringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende niveaus, rassen, religies en verschillende geslachten. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een hoge gendergelijkheid meer rendement behalen, met minder risico. Executive Gender Diversity Recruitment biedt gelijke kansen voor iedereen en zorgt ervoor dat er meer diversiteit ontstaat aan de top. 


Taalgebruik in vacaturetekst moet genderneutraal

Als er iets belangrijk is, dan is het genderneutraal taalgebruik in vacatureteksten. Er is een onderzoek gedaan, waaruit is gebleken dat vrouwen pas gaan solliciteren als ze zichzelf voor 100% herkennen in de vacaturetekst (tegen 60% van de mannen). Het verschil zit hem in het feit dat vrouwen minder snel zullen reageren op een vacaturetekst waar woorden als ‘agressief’, ‘vastberaden’ en ‘assertief’ in staan. Bij executive searchbureau Top of Minds zetten ze zich in om ervoor te zorgen dat dit allemaal wat vriendelijker wordt en bieden ze ook nog eens een volledige Job Profile Scan aan. Op deze manier creëren ze een veiligere en interessante sfeer voor vrouwelijke kandidaten. 

Vrouwelijke executives winnen terrein

Omdat veel werkgevers hun diversiteitsdoelstellingen willen halen, nemen ze graag een vrouwelijke executive aan. Dit is een positief geluid, in vergelijking met een aantal jaar geleden. Gelukkig komen er steeds meer vrouwen aan de top te staan. Om de juiste personen te bereiken is het een goed idee om je als werkgever te laten begeleiden in je zoektocht. Op deze website kun je hier meer over lezen en contact leggen met de professionals die je op weg kunnen helpen.

Vrouwen hebben net zoveel te bieden 

Er zijn in ons kikkerlandje (en wereldwijd) een heleboel vrouwen met voldoende ambitie en enthousiasme om aan de slag te gaan als executive. Dames met figuurlijke ballen, die net zoveel (en soms nog meer) te bieden hebben als mannen. Met het oog op innovatief vermogen, evenwichtige besluitvorming en het maatschappelijke belang op de kaart, hoort genderdiversiteit zeker thuis binnen alle bedrijven, groot en klein. 

Het hoe en waarom van linkbuilding

Vorig artikel

Redenen waarom SEO uitbesteden een goede keuze is

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig