Nieuws

Geld problemen? Zorg dat je dit in kaart hebt gebracht

0

Of je nu kleine betaalachterstanden hebt of grote schulden, geldproblemen veroorzaken altijd stress. Het kan soms leiden tot niet alleen paniek, maar ook mentale problemen. Psychologen zijn van mening dat geldproblemen een groter effect hebben op onze psychische gezondheid dan dat we denken. Ook een lange termijn onderzoek vanaf de crisis in 2008 beweert hetzelfde. Maar waarom gaat geldproblemen gepaard met mentale problemen? Het antwoord daarop is simpeler dan je denkt. Zodra je stress of paniek ervaart bij grote of kleine schulden, verzwakt je immuunsysteem en verhoogd je bloeddruk. Deze factoren zorgen voor ontstekingen en psychische problemen na een tijdje. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je zowel met kleine betaalachterstanden als met grote schulden zo snel mogelijk in actie komt. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk je geld problemen in kaart hebt gebracht? En dat je weer een nacht goed kan slapen zonder te piekeren over hoge rekeningen? Lees dan verder.

Advies

Een juridisch conflict is vaak gecompliceerd en niet iedereen heeft hier volledige kennis over. Het is logisch dat een juridisch vraagstuk niet door iedereen makkelijk te beantwoorden is. Hier zijn vele en jarenlange studies vooraf gegaan. Vandaar dat juridische vraagstukken het best beantwoord kunnen worden door een expert. Door juridisch advies voorkom je verrassingen en verzeker je jezelf voor juridische hulp. De persoonlijke en financiële gevolgen van een juridisch conflict kunnen op deze manier zo snel mogelijk verholpen worden. Bovendien is er voor elke zaak een andere expert. Zo kun je juridisch advies vragen over arbeidsconflicten, contracten, ontslag tot aan incasso’s. Voor de verschillende juridische vragen kun je ook terecht op elk juridisch vlak, van ondernemingsrecht tot familierecht. Je noemt het en er is een jurist!

Wanbetaler

Je kunt juridisch advies vragen als je bijvoorbeeld een overeenkomst opstelt of als je een rechtszaak heb. Maar het komt ook weleens voor dat een klant je niet betaald. Wat kun je dan het best doen? Hiervoor kun je een deurwaarder inschakelen. Een incassobureau stuurt dan de debiteur eerst een aanmaning via mail, post of telefoon. Vervolgens krijgt de debiteur tien dagen de tijd om de rekening te betalen. Doet hij of zij het dan alsnog niet? Dan is de minnelijke fase voorbij. Je kunt er dan voor kiezen om een dossier te sluiten of een gerechtelijke procedure op te starten. De juristen helpen je hierbij en je staat er dan niet alleen voor. Desalniettemin worden er op 95% van de aanmaningen gereageerd en komt het niet snel voor dat dit gebeurd. Toch is het een fijne gedachte dat een expertise in incasso je bijstaat op zo’n moment. Een jurist heeft namelijk alle kennis en ervaring, dus weet ook goed waar hij of zij op dat moment mee bezig is. Voor jou is het natuurlijk al een stressvol moment, dus wil je verdere stress zoveel mogelijk vermijden. Het incassobureau zorgt ervoor dat een lokale deurwaarder ingeschakeld wordt. Omdat de deurwaarder lokaal inzetbaar is, bespaart het extra kosten zoals reiskosten. De deurwaarder hoeft op deze manier niet helemaal uit Amsterdam te komen, als hij of zij in Groningen moet zijn. Het inschakelen van een deurwaarder kan daarom al vanaf een scherp tarief!

Verras de mensen om je heen met een uniek brievenbuspakketje

Vorig artikel

4 must-have artikelen voor in jouw toilettas! 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws