Handig

Het juiste slot voor uw huis

0

Wij weten hoe belangrijk het is om uw huis en uw gezin te beschermen. Maar, door de enorme hoeveelheid verschillende soorten sloten die er op de markt zijn, is de kans groot dat u geen idee heeft welke u moet kiezen. Misschien heeft u rondgekeken in de winkel of online, maar wordt u niet veel wijzer van alle technische details en opties. We willen u dan ook graag helpen om de juiste sloten te kiezen die passen bij uw situatie en zorgen dat u en uw gezin veilig zijn. Lees verder om te ontdekken welke sloten het meest gebruikt worden, en geschikt zijn voor uw huishouden.

Maatwerk

Er is geen kant-en-klaar antwoord op de vraag “Welke sloten zijn geschikt voor mijn huis”. Alle huizen zijn namelijk anders, en zo ook de eisen die aan de sloten worden gesteld. Bovendien is de kans groot dat u niet overal rondom uw huis dezelfde sloten nodig heeft. Sommige plekken zijn bijvoorbeeld meer inbraakgevoelig dan anderen en moeten beter afgesloten kunnen worden dan andere plekken. Een veiligheidsslot voordeur, of deurslot binnendeur hebben andere specificaties.

Soorten sloten deur

Zoals eerder gezegd zijn er heel veel soorten sloten op de markt. Maar welke soorten sloten zijn nu de beste. En waar gaat uw voorkeur naar uit als nieuw slot voordeur, deurslot buitendeur of deurslot binnendeur. Hierna een overzicht van alle verschillende soorten sloten:

Elektronische sloten

Vroeger maakten we alleen gebruik van sloten waarvoor ook daadwerkelijk een sleutel nodig was om ze te openen. De technologie heeft een grote sprong gemaakt en daarom is het tegenwoordig ook mogelijk om deuren te openen met een pasje, code, vingerafdruk, irisscan of zelfs met een chip. Hierbij een aantal Elektrische soorten sloten deur:

  1. Smart lock met traditioneel slot – Dit is een slot waarbij het invoeren van een code gecombineerd wordt met het gebruik van een traditionele sleutel. U kunt verschillende codes instellen voor verschillende mensen. Dit slot is geschikt als deurslot buitendeur en veiligheidsslot voordeur.
  2. Wi-Fi Smart lock – Deze sloten werken met apps. Hierdoor heeft u geen sleutel meer nodig om de deur te openen, alleen wifi. Door gebruik te maken van deze optie kunt u ook familie, buren, of de klusjesman toegang geven tot uw huis.
  3. Bluetooth Smart lock – Bluetooth sloten werken ongeveer hetzelfde als een Wi-Fi slot, met als grote voordeel dat de batterij niet zo snel leeg gaat. Ook voor deze optie heeft u een app nodig, zodra u ongeveer binnen 10 meter van de deur bent kunt u het slot in deur openen met de app.

Traditionele sloten

Ondanks de opkomst van elektrische sloten zijn er nog steeds veel mensen die kiezen voor traditionele sloten voor zowel hun slot binnendeur als hun deurslot buitendeur. Omdat deze sloten al honderden jaren worden gebruikt zijn er heel wat opties. Maar, welke optie u ook kiest, het is belangrijk dat de sloten veilig zijn. De kwaliteit van uw veiligheidsslot voordeur kan het verschil maken tussen ‘bijna braak’ en ‘alles weg’. Probeer daarom niet om een paar euros te besparen met goedkope sloten en koop sloten die een erkend keurmerk hebben zoals ASSA ABLOY waar we bij Slotenmaker Genk gebruik van maken. We zullen de verschillende soorten sloten die het meest gebruikt worden hierna op een rijtje zetten.

Insteeksloten

Insteeksloten zijn sloten die geplaatst worden in een uitsparing in de deur. Hierdoor is het binnenwerk van het slot van buitenaf niet te zien. Er zijn verschillende types insteeksloten die allemaal hun eigen functie hebben, te weten;

  • Loopslot binnendeur – Deze sloten hebben geen beveiliging en zijn daarom alleen geschikt voor binnendeuren. Het loopslot voor de binnendeur is in feite geen slot maar een manier om de deur te sluiten en te openen met een klink.
  • Klaviersloten – Deze kunnen gesloten worden met een eenvoudige sleutel die direct het slot omdraait. Het slot heeft geen cilinder en kan meestal maar van één kant geopend worden. Het is een goede optie als deurslot binnendeur. 
  • Cilinder insteeksloten – Dit zijn de veiligste insteeksloten en daarom een goed nieuw slot voordeur. Het slot zelf heeft namelijk een cilinder die alleen geopend kan worden met een sleutel met baard. De baard drukt de pinnetjes in het slot naar beneden waarna het slot geopend kan worden. Als de cilinder goed in de deur wegvalt en beschermt wordt met een dikke schotplaat is dit slot het beste bestand tegen openbreken. Als het schild dik is kunnen inbrekers het slot niet openbreken met een schroevendraaier.
  • Smaldeursloten – Als er in de deur weinig ruimte is om het slot weg te werken, is een smal insteekslot een goede optie. Het slot wordt vaak gebruikt bij metalen of kunststof deuren die een sponning hebben. Let goed op dat de maten op elkaar aansluiten.

Oplegsloten

Oplegsloten zijn over het algemeen veilige sloten die gebruikt worden als optie voor een nieuw slot voordeur. De sloten worden, zoals de naam al zegt, op de deur bevestigd. Het is niet de mooiste optie als slot in deur, maar wel een goede optie. Het slot wordt regelmatig gebruikt als de deur te dun is om een insteekslot te plaatsen. Bovendien is het slot eenvoudig te plaatsen. Er zijn oplegsloten met en zonder cilinder, maar voor buitendeuren raden we aan om altijd te kiezen voor een slot met cilinder.

Advies over sloten

We hopen dat u dankzij deze gids een beter beeld heeft van de verschillende soorten sloten die er tegenwoordig op de markt zijn. En of u nu kiest voor een hypermoderne Smartlock of een traditioneel insteekslot, wij van Slotenmaken Genk kunnen u hierbij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de beste sloten voor uw huis. Bovendien zijn we niet alleen gespecialiseerd in het openen van sloten. Bij ons kunt u ook terecht voor inbraakpreventie, plaatsen van camera’s, bijmaken van sleutels en huisbeveiliging. En mocht u direct hulp nodig hebben, we zijn 24 uur per dag inzetbaar. Ga naar onze website voor meer informatie of kijk op securelocks.be voor meer tips en andere slotenmakers bij u in de buurt.

Hoe herken je een malafide slotenmaker

Vorig artikel

De meest gespeelde online spellen door vrouwen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig