Handig

Hoe herken je een malafide slotenmaker

0

Is het u wel eens overkomen dat u thuis komt van een lange dag hard werken en de sleutel afbreekt in het slot?! Helaas is de kans altijd aanwezig. Het is dan fijn dat u dan direct een slotenmaker kunt bellen die direct voor u klaar kan staan en u uit de brand kan helpen. Helaas hebben niet alle slotenmakers een goede reputatie en is de kans groot dat u te maken krijgt met een malafide slotenmaker. 

Slechte reputatie

Doordat veel mensen door hun slotenmaker opgelicht worden, en slecht werk geleverd wordt, is de reputatie van slotenmakers niet de beste. Het komt regelmatig voor dat mensen in de haast en stress van de situatie een willekeurig nummer bellen. De meest gehoorde klacht is vervolgens dat er slecht werk geleverd wordt, de prijs dubbel zo hoog is als afgesproken, en dat mensen zich onveilig voelen in hun eigen huis.

Lijst malafide schoonmakers 

Het zou fijn zijn als er een lijst bestond van malafide slotenmakers, maar volgens de wet mag dit niet. Bovendien heeft het waarschijnlijk weinig zin omdat een slotenmaker oplichter vast wel weer een andere manier vindt om zijn praktijk te beoefenen. Dit soort bedrijven veranderen snel hun naam als te veel mensen door hebben dat die naam staat voor slechte kwaliteit en service.

Hoe vind ik een betrouwbare slotenmaker

Als u iemand nodig heeft voor sloten vervangen, of een inbraakpreventie check dan is het aan te raden om tijdig op zoek te gaan naar de juiste slotenmaker. Hierdoor voorkom je dat je in de haast te maken krijgt met een malafide slotenmaker. Kies tijdig de slotenmaker die u de beste service en kwaliteit voor de juiste prijs kan geven. Maar hoe vindt u de juiste slotenmaker? Daar gaan we hierna op in:

Online aanwezigheid

We leven tegenwoordig in het digitale tijdperk, veel bedrijven zijn dan ook online te vinden. We raden altijd aan om even een kijkje te nemen op de website om een idee te krijgen van het bedrijf. Kijk ook naar de services die ze te bieden hebben. Kunt u ze alleen inzetten om een deurslot te vervangen? Of kunnen ze bijvoorbeeld ook een inbraakpreventie check doen en advies geven over bijvoorbeeld alarmsystemen of het plaatsen van camera’s.

Reviews

Naast het bekijken van de website van het bedrijf zelf is het aan te raden om ook op reviewpagina’s te kijken. Voer op Google de naam van het bedrijf in, dus bijvoorbeeld Slotenmaker Genk, en zoek op reviews. De resultaten kunnen u een objectief beeld geven van het bedrijf omdat ze geschreven zijn door daadwerkelijke klanten.

Vrienden en familie

U hoeft niet alleen te vertrouwen op het wereldwijde web, zet zeker ook vrienden en familie in. Vraag tijdens een feestje of een barbecue eens naar de slotenmakers die ze in dienst nemen. Uw vrienden en familie zijn waarschijnlijk goed op de hoogte van de opties in de omgeving en kunnen u daarom een goed en betrouwbaar advies geven.

Vraag een offerte aan

Of het nu gaat om een noodgeval waarbij het deurslot vervangen moet worden, of een prijsopgave voor alle sloten vervangen. We raden altijd aan om een offerte op te vragen zodat u achteraf niet te maken krijgt met vervelende verrassingen. Vraag om een zo gedetailleerd mogelijke offerte waarin ook onvoorziene kosten worden opgenomen.

Laat ze niet direct boren

Als een slotenmaker direct in het slot gaat boren hoort dit bedrijf zonder twijfel op de lijst van malafide slotenmakers. Er zijn meerdere manieren om een slot open te maken zonder sleutel, laat ze die opties eerst onderzoeken voordat ze gaan boren. Veel slotenmakers zijn heel behendig in het openmaken van sloten zonder grof geweld. Na boren moet het deurslot namelijk zeker vervangen worden.

Herkenbaarheid

Het lijkt misschien een klein detail, maar als slotenmakers aan je huis komen zonder bedrijfskleding en met een onbestickerd busje dan is dat geen goed teken. Als bedrijven hun merk duidelijk laten zien betekent dat meestal dat ze trots zijn op hun naam, en hun werk. De reden dat onbetrouwbare bedrijven geen merknaam dragen is omdat ze regelmatig hun naam veranderen om klanten om de tuin te leiden.

Stel de juiste vragen

Als u op zoek bent naar een nieuwe slotenmaker is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. Mocht u te maken krijgen met een noodsituatie en nog geen slotenmaker hebben, dan moet u snel kunnen beslissen. Stel ze de vragen die we hieronder weergeven, als ze hier geen goed antwoord kunnen geven, heeft u waarschijnlijk te maken met een slotenmaker oplichter. Bel dan een andere slotenmaker, totdat u iemand vindt die wel de antwoorden geeft die u graag wil horen. Er zijn heel wat slotenmakers dus er zit altijd wel één goede tussen.

Stel deze vragen voor een noodreparatie:

  • Waar zijn jullie gevestigd?
  • Hoe denken jullie het huis binnen te komen?
  • Is het nodig om in het slot te boren? Kunnen jullie uitleggen hoe het proces gaat.
  • Kun je me een schatting geven van de prijs? Welke factoren kunnen een rol spelen bij de prijs.
  • Moet ik contant betalen of kan dit ook met kaart?
  • Wat is de naam van de slotenmaker die langs komt?

Toch opgelicht door een slotenmaker, wat te doen

Indien u een slachtoffer bent van een malafide slotenmaker neem dan direct contact op met de politie. Daarnaast kunt u ook een melding maken via Meldpunt België. Om te voorkomen dat deze slotenmakers in de toekomst toegang kunnen krijgen tot uw huis raden we aan een inbraakpreventie check te doen. Daarnaast is het aan te raden om de campagne inbraakbeveiliging in uw omgeving te volgen.

De juiste slotenmaker

Ondanks dat er nog steeds mensen zijn die door hun slotenmaker opgelicht worden willen we erop hameren dat de meeste slotenmakers hart hebben voor de zaak en hun werk zo goed mogelijk willen uitvoeren. Wij van Slotenmaker Genk zijn onderdeel van Securelocks en Slotenmaken, zowel wij als de andere partners van Securelocks streven ernaar om jullie als klant tevreden te stellen. Daarnaast krijgt u een garantie van maximaal 5 jaar!

Hier moet je op letten bij het afsluiten van een hypotheek

Vorig artikel

Het juiste slot voor uw huis

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig