Handig

Hier moet je aan denken bij het inrichten van een thuiskantoor

0

In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen vanuit huis gaan werken. Eerst door corona. Toen omdat flexibel werken helemaal in de bedrijfscultuur was opgenomen. Inmiddels is het bij steeds meer bedrijven mogelijk om (gedeeltelijk) vanuit huis te werken. Dat betekent echter niet dat je thuis minder aandacht aan de omgeving hoeft te schenken. Thuiswerken betekent niet dat je dagen met de laptop op de bank zit. Dat is niet bevorderlijk voor de productiviteit of je lichaam.

Als je op structurele basis thuiswerkt is het dan ook belangrijk dat je een plek creëert waar je je werkzaamheden goed kunt uitvoeren. Eentje waar jij je fijn voelt. Maar wast heb je nodig als je vanuit huis werkt? Waar denk je aan? Met dit artikel helpen we je graag op weg.

Ergonomische kantoormeubelen

Wanneer je regelmatig vanuit huis werkt moet je ook over een ergonomisch interieur beschikken. Dit lijkt misschien betuttelend en er is niemand die gaat controleren of je hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Toch ontdek je al snel waarom ergonomie op kantoor zo belangrijk is. Dit merk je pas zodra het ontbreekt. De regels met betrekking tot ergonomie zijn namelijk niet voor niets opgesteld. Ze verbeteren je lichaamshouding tijdens het werken en voorkomen lichamelijke ongemakken op de lange termijn.

Een van de belangrijkste tips die we dus kunnen geven is het aanschaffen van ergonomische kantoormeubelen. Denk hierbij in elk geval aan een kwalitatieve bureaustoel. Zo voorkom je veel lichamelijke klachten en hou je het werken langer vol. Een ergonomische bureaustoel is altijd geheel aan te passen aan de gebruiker.

Heb je met je werkgever afgesproken dat je één of meerdere vaste dagen per week vanuit huis werkt? Dan is hij ook verantwoordelijk voor het regelen van een ergonomisch interieur. Weet waar je recht op hebt! Als je een eigen bedrijf hebt, komen deze kosten natuurlijk voor je eigen rekening. Probeer echter nooit te besparen op ergonomie, want je zal merken dat dit op de lange termijn alleen maar van positieve invloed is op je bedrijf.

Geschikte ruimte

Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk om een geschikte ruimte uit te kiezen. Hoeveel ruimte je nodig hebt is een beetje afhankelijk van de werkzaamheden die je verricht. Als je zelf bijvoorbeeld kleding maakt, zal je veel meer ruimte nodig hebben dan wanneer je enkel op de computer bezig bent.

Wat wel voor elk beroept geldt is dat de ruimte voldoende privacy moet geven. Het grootste nadeel van thuiswerken is immers dat je sneller afgeleid raakt. Daardoor kan de productiviteit sterk dalen. Het is dan ook belangrijk dat je de ruimte kunt afsluiten. De beste keuze is natuurlijk een leegstaande kamer in huis. Heb je die luxe niet? Kijk dan of het mogelijk is om een werkplek in de schuur, op zolder of misschien wel in de eigen slaapkamer te creëren. Je hebt meestal niet veel ruimte nodig. Ga in elk geval niet dagelijks met de laptop aan de eettafel zitten. 

Moet ik belasting betalen over Crypto? 

Vorig artikel

Wat heb je nodig voor jouw klus?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig