Nieuws

Investeren voor beginners, waar start je?

0

Je geld is op een spaarrekening niet veel meer waard. Veel banken bieden al geen rente meer op een spaarrekening, of hooguit een paar tienden. Heb je een flinke zak geld dan wordt er zelfs negatieve rente berekend, oftewel, je betaalt om je geld op een spaarrekening te zetten. Daar zit je dan met je zuurverdiende spaargeld, dat kan anders. Gelukkig is het klimaat om te investeren en beleggen op dit moment gunstig; daar kun je wel rendement halen. Maar als je dat nog nooit gedaan hebt, waar begin je dan?

Kies een fijn handelsplatform

Investeren doe je via een handelsplatform. Vergelijk het maar met de broker zoals je die kent uit films als The Wolf of Wall Street, maar dan digitaal. Hier begint wel meteen een kleine uitdaging, want er zijn heel veel verschillende handelsplatformen, dus welke kies je?

Elk platform heeft zijn voor- en nadelen. Er zijn platformen met tal van mogelijkheden, maar daar kun je juist als beginner in verdwalen. Daarom is het goed om reviews te lezen en wellicht een wat eenvoudiger platform te kiezen wat vooral geschikt is voor beginnende investeerders.

Volg succesvolle investeerders

Je bent niet de enige of eerste die geld wil verdienen met investeren. Velen gingen je al voor, al dan niet succesvol. En gelukkig zijn veel van deze experts bereid om hun kennis met jou te delen. Op social media als Reddit en Twitter delen zij hun tips en tricks, daar kun jij kennis mee opdoen.

Ook zijn er handelsplatformen waarbij je de strategie van de experts kunt kopiëren en zelf op dezelfde manier kunt gaan handelen. Dat klinkt niet alleen gemakkelijk, dat is het vaak ook!

Doe kennis op over investeren en beleggen

Naast het volgen van de experts is het interessant om zelf meer te leren over succesvol investeren, zodat je uiteindelijk ook begrijpt waarom bepaalde strategieën succesvol zijn. En waarom andere dat juist niet zijn.

Zo leer je marktanalyses te begrijpen en kun je sneller anticiperen waardoor je succesvoller wordt. Want hoe eerder je een kans ziet en aangrijpt, hoe meer winst je dat potentieel oplevert. Wanneer je enkel anderen volgt, stap je altijd later in en dat kan ten koste gaan van een deel van de winst.

Begin klein en alleen met geld wat je kunt missen

Niet elke investering is (direct) succesvol. Soms duurt het langere tijd voordat je rendement ziet. Al die tijd moet je je geld dan wel in die investering laten zitten. Daarom is het verstandig alleen te investeren met geld dat je voor een langere periode kunt missen. Houd bij voorkeur een buffer achter de hand die je direct kunt opnemen als dat nodig is.

En wanneer je start met investeren, kun je dat beter klein doen. Wanneer je dan niet meteen de juiste keuzes maakt, ben je niet meteen een groot deel van je vermogen kwijt. Sommige platformen bieden ook een demo-mogelijkheid, waarbij je kunt investeren met nepgeld. Zo kun je oefenen tot je er vertrouwen in hebt om met echt geld aan de slag te gaan.

Zin om te starten met een blog? Hou rekening met de laatste trends in blogland

Vorig artikel

5X: Tips om professioneel over te komen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws