Nieuws

5X: Tips om professioneel over te komen

0

Als ondernemer is het uiteraard heel belangrijk om professioneel over te komen, omdat het een goede uitstraling biedt aan jouw onderneming of bedrijf. Natuurlijk begrijpen we dat je het liefst zo professioneel over komt als zou kunnen, dus daarom geven we je in dit artikel tips om je professionele uitstraling te optimaliseren.

Bespaar niet op accessoires

Stel je voor dat je in een meeting zit, je je telefoon erbij pakt en deze vol met krassen zit of een gebroken scherm heeft. Waarschijnlijk denkt jouw collega of de klant dan dat jouw apparatuur (of je dat nou werk of privé gebruikt) niet belangrijk is om er goed uit te laten zien. Je wilt natuurlijk professioneel overkomen, dus bescherm je telefoon goed – bijvoorbeeld door een Huawei P30 Pro hoesje.

Kennis van zaken

Als je met een opdrachtgever of klant in gesprek raakt, zorg dan dat je weet waar je het over hebt. Vergeet ook niet door te vragen als er iets onduidelijk is om te voorkomen dat je informatie mist. Doorvragen, of vragen stellen in het algemeen, is overigens ook een teken van professionaliteit. Juist durven toe te geven wanneer je iets weet, komt sterker over.

woman in black long sleeve shirt wearing black framed eyeglasses using macbook

Let ten alle tijden op spelfouten

Was het jouw opgevallen dat in bovenstaande kop een spelfout staat? Het is niet ‘ten alle tijden’, maar ‘te allen tijde’. Als je dit hebt opgemerkt, dan is de kans groot dat je de kwaliteit van dit artikel lager zou inschatten dan je dat zou doen wanneer het woord goed gespeld stond. Het is duidelijk – spelfouten komen onprofessioneel over.

Zie er verzorgd uit

We hadden het eerder natuurlijk al een over professionele accessoires, zoals een Huawei P30 hoesje. Ook andere uiterlijkheden, zoals een verzorgde coupe of een mooie outfit, dragen bij aan een professioneel uitstraling. Parfum doet het ook altijd goed, tenzij het juist resulteert in een enorme parfumwalm – dan krijg je het tegengestelde effect.

Investeren voor beginners, waar start je?

Vorig artikel

Thuiswerkplek (her)inrichten

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws