Handig

Koop of huur nieuwe IT apparatuur: de verschillen

0

Is jouw bedrijf op zoek naar nieuwe IT apparatuur, zoals computers, telefoons of laptops? Dan sta je mogelijk op het punt een grote inverstering te doen. In sommige gevallen loont het om IT apparatuur te huren. Zo kun je bijvoorbeeld een iPad huren of laptop huren. De grote verschillen tussen koop en huur leggen we je hier uit.

IT apparatuur huren

Veel bedrijven kunnen niet zonder IT apparatuur. IT apparatuur wordt in veel bedrijven de hele dag door gebruikt. Daarom klinkt het wellicht logisch om IT apparatuur aan te schaffen wanneer je deze tekort komt. Toch zijn er tegenwoordig ook tal van andere oplossingen. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan IT apparatuur huren gedacht? 

Drie situaties wanneer IT huur een goede keuze is 

In veel gevallen zul je als bedrijf kiezen voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Toch zijn er situaties waarin de huur van IT apparatuur stukken voordeliger is. Wij lijsten ze hieronder voor je op. 

It huur voor tijdelijk gebruik 

Heb jij seizoensgebonden werk, werk je vaak met tijdelijke werknemers of organiseer je vaak een event? Wanneer je tijdelijk op zoek bent naar IT apparatuur, is het huren van IT ideaal. Zo hoef jij niet te investeren in veel apparatuur die jij maar voor enkele maanden gebruikt. 

IT huur voor het verspreiden van kosten 

De aanschaf van IT apparatuur kan erg duur zijn. Ook in dit geval kan IT huur interessant zijn. Je spreidt namelijk de kosten. Zo betaal je maandelijks een bedrag. Je kunt ervoor kiezen om aan het einde van de huurperiode je toestel toch aan te schaffen. Er zijn bedrijven die deze huuroptie hebben. 

IT huur voor altijd de nieuwst apperatuur 

IT apparatuur heeft geen oneindige levensduur. Vaak verouderen deze apparaten snel, door de snelle ontwikkelingen in deze branche. Als je IT apparatuur huurt bij een IT verhuurbedrijf, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken; dat is de zorg van het verhuurbedrijf. Deze bedrijven zorgen er altijd voor dat je de nieuwste apparatuur huurt. 

Kijk in veel gevallen dus ook eens naar de huur van nieuw IT apparatuur. Kies dan voor de op maat gemaakte oplossingen en bepaal zelf voor hoelang je gebruik wilt maken van de service.

Welke aandelen groeien het snelst

Vorig artikel

Wat moet je doen als je een auto-ongeluk hebt?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig