Nieuws

Kun je geld verdienen als een blogger?

0

Je vraagt je het misschien af, kun je geld verdienen als blogger? Een blog beginnen kan natuurlijk heel gemakkelijk. En het voordeel van online tekstschrijver zijn, is het feit dat je overal en waar je maar wilt kunt werken. In deze blog vertellen we jou dan ook meer over geld verdienen als blogger. Lees je mee?

Als we kijken naar de definitie van een blog, dan zien we dat een blog een ander woord is voor een website. Een webiste waarop meerdere mensen of juist individuen blogs schrijven met een persoonlijke insteek. Althans, zo is het ooit begonnen. Het leek namelijk vroeger op een soort dagboek, maar dan online. Ondertussen is het hebben van een blog een mooie manier om geld te verdienen. 

Wie wil geld verdienen met bloggen kan dat op verschillende manieren doen. Laten we eens zien hoe dat kan. Allereerst moet je beseffen dat het opbouwen van een blog tijd kost. Je kan een blog online gooien, maar je hebt lezers nodig. Je moet deze lezers de tijd geven om op jouw website te komen. Of je kan ze daarmee helpen, door bijvoorbeeld actief te zijn op social media. 

1. Verkopen van blogs of online artikelen

De makkelijkste manier om geld te verdienen als blogger is door jouw blogs of artikelen te verkopen aan andere websites. Zo kun jij regelmatig schrijven en dan wordt jouw blog op een andere website. Het voordeel is dat jij vaak een vast bedrag krijgt en je kan een linkje naar jouw website erin zetten. Dat is weer aantrekkelijk voor je vindbaarheid.

2. Advertentieruimte verkopen 

Een andere optie is, is het verkopen van advertentieruimte. Dit kan je bijvoorbeeld ook op Google doen. Zo kun je dus geld verdienen doordat mensen via jouw website op een andere website zijn gekomen. Maar zelfs als je enkel en alleen advertenties laat zien op je website, je herkent ze vast wel van wanneer jezelf op een website komt, dan kun je hier ook geld voor krijgen.

3. Creëer een digitaal product

Je kan je blogs, maar bijvoorbeeld ook een podcast, online openstellen voor iedereen. Zo creëer je meer goodwill en vergroot je jouw naamsbekendheid. Vervolgens zorg je ervoor dat je een bepaald product verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan een online cursus, e-book of een webshop met fysieke producten.

4. Samenwerkingen 

Een blog in combinatie met een goedlopend socialmedia-kanaal, denk bijvoorbeeld aan Instagram. kan interessant zijn voor merken om samen te werken. In de meeste gevallen krijg je dan niet direct geld, maar je kunt wel producten krijgen die je kan uitproberen. Deze producten mag je dan vaak gewoon houden. 

Op de vraag: kun je geld verdienen met een blog, kunnen we dus simpel gezegd ja zeggen. Maar houd er dus wel rekening mee dat dit eventjes kan duren en dat het vaak niet zo is dat je 1, 2 ,3 geld verdient zodra je website online is. Voor het opstarten en goed laten lopen van een blogpagina geldt vooral: het is een duurloop en geen marathon. Met andere woorden: je moet jezelf de tijd gunnen. 

Het voordeel van HubSpot

Vorig artikel

Voetbal kijken met vrienden nóg leuker maken? Zo doe je dat!

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws