Handig

Lees meer over dé voordelen van een workforce managementtool

0

Veel bedrijven vinden het lastig om het management binnen hun bedrijf op de juiste manier te regelen. Nu is het natuurlijk niet zo dat je alles zelf hoeft te doen. Door middel van een workforce managementtool is het namelijk mogelijk om het jezelf echt een stuk eenvoudiger te maken. Als je meer te weten wilt komen over de voordelen van deze tool dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel hebben we het namelijk makkelijk gemaakt door dé grootste voordelen voor jou op een rijtje te zetten!

Een verbeterde personeelsplanning

Goed, wat is het eerste voordeel van een planningstool voor jouw bedrijf? Op de eerste plaats kan een tool voor personeelsbeheer je helpen om jouw personeel efficiënter te plannen. Het kan je bijvoorbeeld helpen schema’s te maken op basis van de beschikbaarheid van werknemers. Echter is het ook mogelijk om mensen in te plannen op basis van hun vaardigheidsniveau of hun werklast. Dit zorgt ervoor dat de juiste mensen op het juiste moment aan het werk zijn. Hierdoor kan je tevens kosten die gepaard gaan met overwerken voorkomen.

Een verhoogde productiviteit

Door tijdrovende en handmatige taken te automatiseren, is het ook nog eens zo dat een managementtool helpt om de productiviteit binnen jouw bedrijf of organisatie te verhogen. Hier moet je denken aan de planning, tijdregistratie en verlofbeheer. Dankzij automatisering kunnen je managers en HR-medewerkers zich richten op dingen die er tenminste echt toe doen, zoals de ontwikkeling van de mensen uit je team.

Een betere naleving van de wetgeving

Een managementtool kan je daarnaast helpen te voldoen aan de arbeidswet- en regelgeving. Het kan uren, pauzes en overuren van werknemers bijhouden zonder dat er fouten worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je tenminste wel aan de wettelijke vereisten voldoet. Bovendien kan het je helpen bij het beheren van werknemersgegevens en het bijhouden van nauwkeurige dossiers. Hierdoor loop je ook nog eens minder risico op juridische conflicten met medewerkers of derde partijen.

Een nog betere communicatie

Een workforce management tool biedt een handig platform voor communicatie binnen het bedrijf. Werknemers hebben toegang tot roosters, kunnen verlofaanvragen indienen en hun loonstrookjes bekijken. Dit helpt de communicatie te stroomlijnen en vermindert de behoefte aan handmatige communicatie methoden. Zo hoef je niet meer aan de haal te gaan met e-mail of zelfs met papieren formulieren.

Een vrolijker team

Op de laatste plaats is het ook zo dat een tool voor personeelsbeheer de tevredenheid van werknemers aanzienlijk kan verbeteren door hen meer controle te geven over hun roosters en werkdruk. Jouw mensen krijgen een real-time inzicht in hun schema’s. Hierdoor kunnen ze nog makkelijker vrij vragen dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat je werknemers minder snel tegen problemen aanlopen bij het inboeken van verlof, met als gevolg dat de tevredenheid zal stijgen binnen het team. Welke ondernemer wilt dit nu niet?

De vele voordelen van een training van een excel expert

Vorig artikel

Op zoek naar een Master met een breed carrière perspectief?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig