Nieuws

Op zoek naar een Master met een breed carrière perspectief?

0

Ben jij op zoek naar een Master en vind je de keuze wel eens overweldigend? Of, ben jij op zoek naar een Bachelorstudie die perfect aansluit op jouw interesses? Ook dan is het wellicht slim om je te verdiepen in de verschillende Masters. Zodra je weet welke Master jouw het meest interesseert, kun je kijken naar de verschillende Bacheloropleidingen hierop aansluiten. Of ben jij op het moment al werkende, maar nog wel geïnteresseerd in het aanmelden voor een (aansluitende) Master? Dan ben je vast benieuwd welke Masters een breed carrièreperspectief hebben. Lees dus snel verder!

Communicatie wetenschappen

Vind jij het interessant hoe media ons gedrag beïnvloedt? En hoe berichtgeving met een bepaalde invalshoek invloed heeft op jouw mening? Misschien is het worden van en communicatieprofessional dan jouw roeping. Als je communicatie wetenschappen studeert ga je met complexe vraagstukken aan de slag binnen vakgebieden als mediapsychologie en digitale nieuws. In het algemeen is communicatiewetenschappen op te delen in vier disciplines. Ten eerste, houdt corporate communicatie zich voornamelijk bezig met de centrale rol van interne en externe communicatie binnen een organisatie. Wat betreft interne communicatie is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de organisatorische cultuur te besturen en nog belangrijker, te begrijpen. Maar ook andere complexe vraagstukken komen aan bod wat externe communicatie betreft, zoals crisiscommunicatie en de rol van de media. Ook kan het lastig zijn om een bepaalde reputatie te creëren in de media. Daarnaast is politieke communicatie een belangrijke discipline binnen deze studie. Hierin staan vragen centraal zoals, hoe leren burgers over politiek in een samenleving met desinformatie en algoritmen op sociale media kanalen? En, hoe kunnen politieke actoren het best zich richten op journalisten, het publiek en de nieuwe digitale ontwikkelingen? Media communicatie houdt zich daarentegen bezig met deze nieuwe digitale ontwikkelingen en hoe een boodschap effectiviteit kan vergroten. Als laatst, houdt persuasieve communicatie zich bezig met hoe communicatie gebruikt kan worden voor marketing- en gezondheid doeleinden. Omdat communicatiewetenschappen zo breed is en zoveel verschillende invalshoeken heeft, brengt het ook een breed carrièreperspectief met zich mee. Ben jij enthousiast gemaakt voor deze studie? Denk dan aan een master communicatie direct starten.

Bedrijfskunde

Ook de Masteropleiding Bedrijfskunde brengt vele kansen met zich mee, omdat je breed opgeleid wordt. Maar wat kun je doen met de Masteropleiding Bedrijfskunde? Bedrijfskundigen zijn vaak werkzaam in zakelijke dienstverlening van bijvoorbeeld corporates, of bij de overheid. Je kunt bijvoorbeeld adviezen geven over interne en externe management zaken zoals marketing, personeelszaken of strategiebepaling. Daarnaast krijg je zelfs nog gedurende deze opleiding de benodigde IT kennis.

Rechtsgeleerdheid

Is jouw droom om rechter, advocaat of officier van justitie te worden? Een Masterdiploma in rechtsgeleerdheid is dan waarschijnlijk op jouw buik geschreven. Deze opleiding brengt veel carrièreperspectief met zich mee, omdat je alle ruimte krijgt om je eigen accenten te leggen binnen de opleiding door de vele mogelijkheden. Bovendien brengt een diploma in rechtsgeleerdheid vele kansen met zich mee door de kritische en wetenschappelijke houding die je jezelf aanleert gedurende het analyseren en oplossen van juridische problemen. Tijdens deze studie specialiseer je je in 1 rechtgebied, maar ongeacht deze specialisatie verlies je niet het oog op andere rechtsgebieden. 

Lees meer over dé voordelen van een workforce managementtool

Vorig artikel

Stappenplan voor het installeren van een LED display voor reclame

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws