Geld


Meerdere leningen in één

0

Word je gek van alle leningen die je hebt afgesloten en vind je er maar geen overzicht in? Dan is het aan te raden om je lening over te sluiten. Op deze manier kun je alle leningen die je hebt in één grote lening stoppen. Zo hoef je geen talloze leningen meer bij te houden en hoef je alleen deze lening nog in de gaten te houden. Overigens heeft het nog een voordeel, aangezien je op deze manier maar over één lening rente hoeft te betalen. Dit zorgt er voor dat je minder kosten maakt. Dat is wel zo fijn. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan lenen. Denk aan lenen van geld voor een nieuwe woning, een gloednieuwe auto of een verbouwing in huis.

Gesprek met je kredietbank

Bij een lening oversluiten hoort natuurlijk ook een gesprek met een kredietverstrekker. Samen ga je om de tafel zitten om de belangrijke zaken te bespreken. Zo weet je goed waar je aan toe bent en wat precies de bedoeling is. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je de lening gaat afbetalen, hoeveel rente je kwijt zult zijn en of het mogelijk is om nog meer te lenen. De hoogte van een lening hangt heel erg af van het vermogen dat je hebt. Het is daarom aan te raden om samen met je partner een lening aan te gaan, aangezien je dan beschikt over een groter vermogen. Op deze manier is het mogelijk om een hogere lening te krijgen, die je weer kunt uitgeven aan de doelen die je ermee hebt.

Weet wat er in en uit gaat

De meeste mensen willen graag een goed overzicht hebben van kosten die gemaakt worden en welke je nog moet afbetalen. Bij een kredietbank bespreek je veel van deze zaken, maar het overzicht moet je toch echt zelf bijhouden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is het aan te raden om voor een platform zoals Excel te kiezen. Hierop kun je gemakkelijk en snel zien waar je aan toe bent. Verdeel dit bijvoorbeeld op in jaren en maanden. Zo weet je precies hoeveel je uit hebt gegeven per maand en wat er nog nodig is om de gemaakte lening af te betalen. Dit zal natuurlijk wel een tijdje duren, dus daarom is zo’n overzicht zo handig. Je houdt deze goed bij, zodat je gegevens kunt invullen die nog fris in je geheugen zitten.

Verbouwing van badkamer en keuken

Mensen lenen natuurlijk voor vele redenen. Als je dit gaat doen voor een verbouwing, dan kun je lekker aan de slag. Denk aan een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Bij een nieuwe keuken of badkamer is het natuurlijk de bedoeling dat je er eentje uitkiest waar je lang tevreden over zult zijn. Het is nou eenmaal een flinke aankoop en dit verander je de eerstkomende tien jaar niet. Het is aan te raden om voor inspiratie naar verschillende woonwinkels te gaan. Op deze manier krijg je een beter beeld van het totaalplaatje en kun je stappen gaan maken.

Hoe vaak word jij online afgeluisterd?

Vorig artikel

Waarom een marketingbureau inschakelen? 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld