HandigNieuws

Hoe houd je je medewerkers te vriend?

0

Als werkgever van een klein, middelgroot of misschien wel gigantisch bedrijf, wil je natuurlijk het beste voor je werknemers. Want, als werknemers zich op hun gemak voelen, is de kans groter dat ze blijven en hun werk goed doen.

De vraag die wij in deze blog gaan behandelen luidt als volgt: hoe houd je je medewerkers te vriend? En dan bedoelen we niet letterlijk het te vriend houden, maar meer op een figuurlijke manier. Lees vijf tips waarop je je als werkgever in een goed daglicht wordt gezet.

#1 Communiceer open en eerlijk

Transparante communicatie is essentieel voor het creëren van een fijne werkomgeving. Natuurlijk zijn er dingen die je niet met iedereen kan of wil delen, maar wees voor de rest zo transparant mogelijk. Dit kan je bewerkstelligen met duidelijke en open communicatie. Ga niet alleen zenden, maar ook sta open voor ideeën van je werknemers. Er wordt een cultuur van vertrouwen gecreëerd.

#2 Goede voorzieningen op de werkplek

We bedoelen niet alleen alles qua contracten en dergelijken, maar ook letterlijk de werkplek van de werknemer. Denk aan een lekker koffiezetapparaat en een paar planten op het kantoor. Maar ook, computers. Mocht je veel met computers werken, zorg dan dat je zoiets als device as a service inbouwt. Je bent er wellicht wat geld aan kwijt, maar weet zeker dat je het goed voor elkaar hebt voor je werknemers. En daarmee dek je jezelf eigenlijk in, omdat het geen excuus van werknemers kan zijn dat ze niet aan het werk kunnen.

#3 Waardeer en beloon prestaties

Het is belangrijk om de prestaties van je medewerkers te waarderen en te belonen. Natuurlijk hoeft dit niet altijd in de vorm van een geldbonus. Voor sommige, kleine overwinningen, kan een bos bloemen of een stevige handdruk ook al iets uitstralen. Je geeft daarmee je werknemers incentive om de flow vast te houden waar ze in zitten.

#4 Stimuleer teamwork en samenwerking

Een positieve teamdynamiek is cruciaal in een fijne werkomgeving. Dit creëren je niet alleen met teambuildingsactiviteiten, maar ook met het optimaliseren van communicatiemogelijkheden. Gezien er veel online gebeurt, wil je bijvoorbeeld wifi as a service toepassen. De werknemers staan op de meest directe manier in verbinding, zelfs als ze op een andere verdieping zitten.

#5 Bied mogelijkheden voor groei en ontwikkelen

Iets kan voor sommige mensen al gauw saai worden. Dat is natuurlijk niets meer dan logisch. Als je dag in dag uit hetzelfde werk doet, kom je maar moeilijk aan je trekken. Bied daarom mogelijkheden aan waarmee medewerkers kunnen groeien en ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een budget voor cursussen of opleidingsmogelijkheden. Je motiveert niet alleen de werknemer, maar bevordert ook de algehele bedrijfsprestaties. Het bedrijf kan hierdoor groeien, waardoor jij weer kan uitbreiden of je in een meer specialistische niche kan begeven. Een win-winsituatie dus.

En eigenlijk zal een combinatie van al deze tips leiden tot een win-winsituatie. Jij als werkgever ziet je bedrijf groeien en de werknemers zitten een stuk beter in hun vel. Dus, houd je werknemer te vriend en ben ook je eigen vriend.

Ontdek dé beste Metaverse voorbeelden van dit moment

Vorig artikel

5 tips voor het maken van een werkrooster

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig