Marketing

Reclame gericht op jouw regio? Dit zijn de beste opties 

0
Reclame gericht op jouw regio - Dit zijn de beste opties 

Wil jij bijvoorbeeld als bakker groeien in jouw regio of meer naamsbekendheid krijgen? Dan hebben wij een aantal beste reclame tips voor jouw bedrijf!

Heb jij een bedrijf of organisatie te leiden, of ben jij zelfstandig ondernemer en wil je meer zichtbaarheid in de regio? Dan hebben wij voor jou een ultieme blog geschreven. Het kan namelijk best lastig zijn de juiste reclame methodes te vinden. Je wil wel online vindbaarheid creëren, maar je wil liever niet een hip TikTok account starten. Er zijn veel ondernemers en bedrijven die hiertegen aan lopen. Wij hebben daarom slimme reclamemogelijkheden voor je op een rij gezet, dit om bekendheid te krijgen in je eigen regio. 

Gewoon liever ouderwetse buitenreclame bij jou in de buurt? Dan ben je bij NPB Media aan het juiste adres. 

Optie 1: Telefoongids (online)

Het klinkt misschien gedateerd en ouderwets, maar niets is minder waar. Want telefoongidsen worden ook tegenwoordig nog bekeken. Maar dan allemaal online. Zo is de dikke goudengids naar het internet verplaatst. Je kan jouw bedrijf online registeren, en wanneer iemand dan via Google zoekt naar: Glazenwasser of bakker Almelo. Dan zullen ze bij jou uitkomen! 

Optie 2: Buitenreclame

We zien dat buitenreclame in de regio nog altijd het beste werkt. Vooral wanneer je liever niet te veel klanten van buiten de regio wil trekken. Voor iemand die een bouwbedrijf heeft kan dat beest vervelend zijn. Je wil maar al te graag iemand zijn badkamer betegelen. Maar wanneer je eerst twee uur naar een locatie moet rijden doe je het liever niet. Daarom is het goed om naamsbekendheid in de regio te krijgen. Denk hierbij aan een bord aan een lantaarnpaal, of reclame op de rotonde. Dit werkt voor regionale bedrijven vaak het beste. 

Optie 3: Fans creëren 

Zorg ervoor dat klanten terugkeren bij jouw bedrijf. Dit kan op allerlei verschillende manieren doen, maar deze methode werkt het beste. Je zorgt gewoon voor een beloningssysteem. Denk hierbij aan muntjes of stempels die iemand krijgt wanneer ze bij jou iets gekocht hebben. Bijvoorbeeld een stempel voor iedere bak koffie, heb je 10 koffie dan krijgen ze een gratis taartpunt bij hun kopje koffie. Op deze manier weet je mensen altijd weer terug te laten komen en worden het echte fans. 

Optie 4: Samenwerken 

Het is niet verkeerd om een beetje te profiteren van iemand anders zijn naamsbekendheid. Jij bent een bakker en je verkoopt broden. De koffiezaak bij je tegenover wil graag broodjes serveren, maar niet zelf maken. Waarom zou je dan niet gaan samenwerken? Op deze manier kan je van elkaar de reclame in jouw winkel hangen. Verkoop jij de beste broodjes in de stad, dan komen klanten 100% bij jou als ze een heerlijk broodje hebben gehad bij die koffiezaak. 

Optie 5: Lokale evenementen 

Wanneer je echt lokaal bekend wil worden moet je lokaal zichtbaar zijn. En waar kan dat beter dan op grotere evenementen die worden gehouden. Is er een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi of is het carnavalbinnenkort en wordt er een feesttent geplaatst? Dan kan jij hier gretig gebruik van maken door reclame te plaatsen in en rondom de tent. 

7 aandachtspunten om in de gaten te houden bij linkbuilding

Vorig artikel

Doorgroeimogelijkheden? Intern doorstuderen met deze ultieme studies 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing