Nieuws

Slecht binnenklimaat heeft grotere gevolgen door meer thuiszitten

0

Het is niemand ontgaan dat we in de afgelopen twee jaar meer thuis hebben gezeten dan anders. Door corona was het vaak niet mogelijk om buitenshuis te vertoeven. Veel dingen mochten niet en ook thuiswerken was de norm. Zelfs kinderen hebben in deze twee jaar heel veel in huis gezeten. Dit heeft grote gevolgen gehad op sociaal vlak, maar kan ook gevolgen hebben voor de fysieke gezondheid. Zeker wanneer het binnenklimaat niet optimaal is. Experts vrezen echter dat het binnenklimaat in veel woningen ondermaats is. Dit kan normaal gesproken al veel problemen opleveren, maar zeker nu we veel thuiszitten en daardoor langer en vaker aan de slechte luchtkwaliteit worden blootgesteld.

Luchtkwaliteit meten


De meesten van ons hebben geen idee hoe het met de luchtkwaliteit in huis gesteld is. Gelukkig bestaat er geavanceerde apparatuur waarmee je eenvoudig de luchtkwaliteit kunt meten. De luchtkwaliteit meten kan op verschillende manieren. Hoe je dit doet is geheel afhankelijk van de stof die je wilt meten. Wanneer je slechts enkele stoffen wilt meten, zoals bijvoorbeeld stikstofdioxide, dan zijn er speciale sensoren die je hier voor kunt gebruiken. Alle stoffen in de lucht meten is zelf nagenoeg onmogelijk. Hiervoor zal je experts moeten inschakelen.

Gevolgen van een slecht binnenklimaat


Een goed binnenklimaat is van essentieel belang om het wooncomfort te waarborgen. Iets wat juist nu zo belangrijk is. Daarnaast draagt het ook bij aan een betere weerstand en minder fysieke klachten. Wanneer de luchtkwaliteit in huis niet optimaal is, zal dit van grote invloed zijn op de gezondheid. Terwijl je nu gedurende de pandemie juist graag zou zien dat je je weerstand kunt optimaliseren. Als de luchtkwaliteit in huis niet in orde is, dan zal je dit na verloop van tijd gaan merken. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van het volgende:

  • Moeite om je te focussen. Je merkt bijvoorbeeld dat je erg vermoeid bent in huis en daardoor niet meer op taken kunt concentreren. Dit zal snel duidelijk worden tijdens het thuiswerken. Dit wordt in dit geval veroorzaakt door een gebrek aan zuurstofrijke lucht. Hierdoor kunnen de hersenen minder goed functioneren. Dit merk je aan je concentratievermogen.
  • Een zeer lage weerstand. Je merkt dat je bijna iedere verkoudheidsvirus of griepvirus oppikt. Daarnaast lijkt het alsof je neus constant verstopt zit en heb je meerdere luchtwegenproblemen. Ook mensen met allergieën en astma zullen merken dat hun klachten worden versterkt ter gevolgen van het slechte binnenklimaat.
  • Onverklaarbare geur- en stankoverlast
  • Benauwdheid
  • Klachten door een te droge lucht. Denk bijvoorbeeld aan droge ogen, huidirritaties en een droog gevoel in de keel.

Luchtkwaliteit laten meten


Om er zeker van te zijn of de luchtkwaliteit in huis een voldoende scoort, is het van belang om dit door een expert te laten meten. Zij beschikken over geavanceerde apparatuur om alle stoffen in de lucht te meten. Hierbij ontvang je niet alleen een verslag van hetgeen wat ontdekt is, maar ook hoe je dit mogelijk zou kunnen oplossen. Denk aan extra ventileren bijvoorbeeld.

Japanse auto: een sportief en betrouwbare auto rijden

Vorig artikel

Marketing strategies: Jouw marketing on point

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws