Marketing

Marketing strategies: Jouw marketing on point

0

Wanneer je bezig bent met het opzetten van een bedrijf is het belangrijk dat je marketing on point is. Dat jouw marketingstrategie gelijk staat aan de wensen en behoeftes van jouw bedrijf. In deze blog lees je er meer over. 

Je bent bezig met het vergroten van je naamsbekendheid. Dit kan je op een aantal verschillende manieren doen. Je kan bijvoorbeeld reclames via het internet maken, reclames via sociale mediakanalen of je kan reclame op straat maken. Waar jij je reclame ook gaat maken je moet ervoor zorgen dat ze affectie hebben met jouw bedrijf. Dit wil zeggen ben jij een glazenwasser, dan wil je jouw logo op de emmers en misschien op je trap hebben staan. Maar ben jij een webdesigner dan moet je kijken naar goede online reclamecampagnes. Zo is het voor ieder bedrijf dus anders. 

Je bedrijf laten groeien, met 5 tips

Wij zetten hier in het kort een aantal tips op een rijtje om je bedrijf te laten groeien, maar ook om een passende strategie en reclame te vinden. 

  1. Stel een doel 

Waarom begin jij met de campagne en wat wil je bereiken. Zet dit helder op papier. Je doelen gebruik je om nieuwe klanten te bereiken. 

  • Wees positief 

Zorg dat je alle voordelen van jouw bedrijf op een rijtje zet. Dit kan je gebruiken in een campagne 

  • Website in orde 

Iets wat veel vergeten is dat je zonder een goede website niet veel gaat bereiken. Zorg er dus voor dat je website mooi en overzichtelijk is voor een eventueel nieuwe klant. 

  • Sociale media 

Er is voor iedereen wel een sociale mediakanaal dat werkt. Is Instagram niks voor jou, dan is het misschien Facebook of Twitter. Maar zorg dat je ergens vindbaar bent. 

  • Offline marketing 

Werk jij als verkeersregelaar of heb je er een bedrijf voor. Dan wil je bijvoorbeeld bedrukt afzetlint. Dit is een manier om mensen onbewust kennis te laten maken met je bedrijf. 

On point reclame maken 

Het is nog niet zo makkelijk om reclame voor je bedrijf te maken dat goed gericht is op een bepaalde doelgroep. Weet dus goed waar je doelgroep om vraagt. Maar probeer ook door kleine dingen als het bedrukken van je bedrijfskleding mensen kennis te laten maken met je bedrijf. Uiteindelijk gaat dit je helpen om verder te groeien. 

Ons brein vangt onbewust dingen op. Zo werkt de marketingwereld. Zelf door muziek kan jij overgaan op een koop. Bekijk dit artikel om er meer over te ontdekken. 

Slecht binnenklimaat heeft grotere gevolgen door meer thuiszitten

Vorig artikel

5 redenen om duurzaam te beleggen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing