Marketing

Stappenplan voor het installeren van een LED display voor reclame

0

Wil jij je concurrentie te slim af zijn dan moet je goed je best doen. Eén van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je de aandacht van de klant krijgt is door te kiezen voor een LED display. Nu begrijpen wij maar al te goed dat je niet weet hoe en waar je moet beginnen. Om je op weg te helpen hebben we vandaag een stappenplan voor je gemaakt!

Stap 1: Bepaal de locatie

De eerste stap bij het plaatsen van een LED-display voor reclamedoeleinden is het kiezen van de locatie van het scherm. Hou altijd rekening met de mate van zichtbaarheid en denk aan eventuele obstakels die in de weg kunnen staan. Je moet er ook voor zorgen dat er een stopcontact in de buurt is om het display van stroom te voorzien. Zonder stroom wordt het toch wat lastig.

Stap 2: Kies het juiste LED-display

De volgende stap is het kiezen van het juiste LED-display zelf. Er zijn veel verschillende soorten LED-displays beschikbaar. Ieder scherm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Houd rekening met factoren zoals pixel pitch, kijkafstand en helderheid bij het kiezen van je display. Je kunt je natuurlijk ook altijd even laten adviseren in de winkel, wel zo makkelijk.

Stap 3: Ontwerp je inhoud

Voordat je jouw LED-display installeert moet je nadenken over de content die je wilt laten zien. Dit kan bestaan uit foto’s, animaties en korte filmpjes. Zorg ervoor dat je content in het oog springt en dat je jouw boodschap effectief overbrengt.

Stap 4: Installeer het montagesysteem

Heb je dit gedaan dan is het tijd voor de installatie van het montagesysteem. Vaak moet je aan de haal met montagebeugels die aan de muur worden bevestigd. Vervolgens wordt het display aan de beugels bevestigd. Zorg er natuurlijk altijd voor dat het allemaal stevig hangt.

Stap 5: Sluit het scherm aan op stroom

Nadat het montagesysteem is geplaatst, moet je het LED-display op de stroom aansluiten. Over het algemeen hoef je alleen maar de stroomkabel van het display in het dichtstbijzijnde stopcontact te stoppen. Let er wel even op dat de voedingskabel goed vast moet zitten en dat mensen er niet over moeten kunnen struikelen.

Stap 6: Configureer het display

Zodra het LED-scherm is aangesloten op de voeding, moet je het scherm alleen nog even configureren om jouw content te laten zien. Dit kan betekenen dat je software moet installeren of dat je verbinding moet maken met een content management systeem. Dit staat overigens altijd in de handleiding die je bij het scherm krijgt.

Stap 7: Start je nieuwe reclame

Werkt het display naar behoren dan is het tijd om je reclame te starten. Controleer het display regelmatig om ervoor te zorgen dat het nog steeds goed werkt. Gefeliciteerd, door deze handige stappen te volgen is het jou ook gelukt om een LED display te gebruiken voor je bedrijf. Hiermee wordt het een stuk makkelijker om jouw bedrijf door te laten stoten naar de top van het segment!

Op zoek naar een Master met een breed carrière perspectief?

Vorig artikel

3 tips voor techneuten die hun eigen laptop willen samenstellen

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Marketing