Handig

Thuiswerkplek (her)inrichten

0

Al meer dan een jaar zijn we massaal aan het thuiswerken en dit lijkt nog wel even te duren. In het begin leek het heerlijk om te werken aan de eettafel, op de bank of soms zelfs vanuit bed. Maar al snel bleek dat dit niet de productiviteit bevorderde. Een goede werkplek in huis is tegenwoordig onmisbaar. Heb je nog geen goede plek in huis of heb je er al zo vaak gezeten dat je ‘m helemaal zat bent? Lees dan snel verder waar je aan moet denken als je jouw thuiswerkplek wilt (her)inrichten!

Rustige plek

Een hele dag vanuit huis werken is niet niks. Je kunt in de verleiding komen om een wasje te draaien, de stofzuiger erdoorheen te halen of misschien rennen er zo nu en dan kinderen voorbij. De concentratie vasthouden kan best lastig zijn! Kies daarom een rustige plek uit in huis, bijvoorbeeld de zolder of een andere extra kamer. Zorg ervoor dat deze ruimte opgeruimd en netjes is. Dit voorkomt afleiding tijdens de werkdag. Een beetje frisse lucht is ook prettig!

Daglicht

Hoe je normaalgesproken in de ochtend de deur uitging en op de fiets stapte naar kantoor, hoef je nu alleen je bed uit te stappen. Hoelang je vervolgens ook onder de douche staat, je wordt niet lekker wakker zonder voldoende daglicht. Zorg er daarom voor dat er veel daglicht komt bij jouw werkplek. De raamdecoratie heeft hier veel invloed op. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om shutters of jaloezieën op te hangen. Deze laten allebei veel daglicht binnen, maar zorgen wel voor de nodige privacy. Naar binnen kijken van buitenaf wordt zo een stuk lastiger. Ook plisségordijnen top down bottom up zijn zeer geschikt voor een thuiswerkplek. Deze monteer je aan de zijkant van het raam, zodat je ze voor elk gedeelte van het raam kunt laten hangen. Hierdoor kun je boven- of onderlangs veel daglicht binnenlaten, zonder dat je afgeleid wordt door wat er buiten gebeurt. Plisségordijnen zijn ook ideaal voor draai- en kiepramen. Je kunt gewoon het raam openzetten als de plisségordijnen gesloten zijn.

Werkhouding

Behalve de concentratie vasthouden en het energielevel hooghouden, is jouw werkhouding minstens zo belangrijk! Als je te lang in een verkeerde houding werkt, kan dit resulteren in rug- en nekklachten. En hier kom je lastig weer vanaf! Schaf daarom een goede tafel aan en een comfortabele bureaustoel. Een verstelbare bureaustoel kun je helemaal instellen naar jouw lichaam en gewenste houding. Zorg dat jouw computer- of laptopscherm hoog genoeg staat. Dit voorkomt nekklachten. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor een sta-bureau. Deze kun je omhoog doen wanneer je even staand wil werken. Natuurlijk kun je niet een hele dag staand werken, maar tussendoor een uurtje is al heel erg goed voor je!

5X: Tips om professioneel over te komen

Vorig artikel

Wat zijn multiplayer gokkasten en hoe kan ik er winst op maken?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig