Handig

Wat doe jij dit weekend?

0

We zijn na een aantal jaren waarin we veel thuis waren vrij goed geworden in onszelf vermaken. Verveeld zijn we niet meer te krijgen, want alle afleiding die er bestond hebben we vaak wel gebruik van gemaakt. Toch zijn we ook nu wel eens een dagje thuis in het weekend. Niet omdat er niets te doen is – de sociale agenda zit vaak vol met allerlei uitnodigingen voor diners, feestjes en verjaardagen, maar omdat we gewoon behoefte hebben aan een beetje tijd voor onszelf. We zijn allemaal dol op de mensen om ons heen maar het is ook wel eens fijn om even te kunnen genieten van de rust en stilte in huis. Om nu wéér naar Netflix te grijpen is soms wel een beetje overdreven. De series die we écht nog wilden zien hebben we meestal wel gehad. Daarom dachten wij aan poker online. Is dat wat voor jou?

Wat is poker online?

Poker is een verzamelnaam voor een hele grote groep uiteenlopende spellen waarvan het voornaamste doel is om door middel van goede kaartcombinaties en bluf door verschillende inzetrondes de pot te winnen. Eigenlijk is de enige lijm die de boel bij elkaar houdt het feit dat de kaartcombinaties in ieder poker spel hetzelfde zijn. De meest populaire vorm van poker is ‘No Limit Hold ‘Em’. Daarom ligt de aandacht voor vandaag ook bij dit spel.

No Limit Hold ‘Em

Deze populaire en bekende variant van poker is vrij eenvoudig om te leren, maar enorm moeilijk om écht goed te begrijpen. Een vaak gehoorde uitspraak is dan ook ‘Poker takes a minute to learn, but a lifetime to master’. Elke ronde krijg je twee kaarten toebedeeld. Deze krijg je afgedekt en moet je verborgen houden voor de andere spelers. Vervolgens krijg je de gelegenheid om telkens chips in te zetten in een poging zo de pot zo groot mogelijk te maken. Mocht je de enige speler over zijn óf de beste hand hebben, dan win je de pot. Zo is poker een aantrekkelijke mix van bluf en talent. Wie met de juiste strategie de betere handen weet weg te spelen, gaat evengoed met de pot naar huis.

Op de website zijn veel manieren waarop je poker kan spelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aan een zogenaamde cashtable te gaan zitten. Hier spelen dezelfde pokerspelers met echt geld handen met elkaar. Mocht je dan €50 euro winst maken aan de tafel, dan staat er €50 op je account. Je kan ook een pokertoernooi spelen. Tijdens een toernooi krijg je zogenaamde tournament chips en ben je geelimineerd op het moment dat je geen chips meer over hebt. Een bepaald percentage van de overgebleven spelers (meestal wanneer ongeveer 14% van de totale aantal spelers nog over is) wint dan wel een geldbedrag. Hoe verder je komt, op hoe meer geld je aanspraak maakt. De aantrekkingskracht van toernooien is dat het geldbedrag dat je wint op het moment dat je eerste wordt véél hoger is dan wat je realistisch zou kunnen winnen tijdens een cashgame.

Is Tether de stablecoin oorlog aan het verliezen tegen USDC en BUSD?

Vorig artikel

5 manieren om minder energie te verbruiken deze winter 

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Handig