Nieuws

5 manieren om minder energie te verbruiken deze winter 

0

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om zuinig aan te doen met de energie die je dagelijks verbruikt. De prijzen schieten omhoog en de aarde laat zien dat we beter met haar om moeten gaan. Reden genoeg om jouw energieverbruik deze winter te verminderen. In deze blog leggen we jou uit hoe je dat kunt doen. 

Je hoort veel in het nieuws over het ene energiecontract na het andere energiecontract dat wordt verhoogd. Gelukkig kun je vaak al met een paar kleine aanpassingen jouw energieverbruik verminderen. Het heeft namelijk grotendeels te maken met bewustwording. Je bewust zijn van hoeveel energie je gebruikt en hoeveel je juist verbruikt. Alle energie dat je verbruikt terwijl het niet hoeft is gewoonweg zonde. Tijd om deze tips in de praktijk te gebruiken dus! 

Hoeveel van de volgende punten doe jij al om energie te besparen? 

1.    Zet alle apparaten die je niet gebruik uit

Wist je dat je ongemerkt veel energie verbruikt als je apparaten niet uit zet. Denk bijvoorbeeld aan je televisie op stand-by zetten. Maar ook apparaten die te lang in het stopcontact blijven zitten, verbruiken langzaamaan nog een beetje stroom. Bijvoorbeeld wanneer je je laptop te lang in het stopcontact houdt. Zet dus alle apparaten uit en haal alle stekkers die je niet nodig hebt, eruit. Zo bespaar je ook veel geld. 

2.    Zorg ervoor dat de verwarming niet te hoog staat

Met niet te hoog, bedoelen we op maximaal 19 graden. Veel mensen zijn niet meer gewend aan kou en vinden 19 graden te koud. Ze zetten hun thermostaat boven de 20 graden en soms nog wel hoger. Zonde! Want je kunt allereerst wennen aan een temperatuur rond de 18 graden. En vaak kun je een hoop warmte aantrekken. Denk bijvoorbeeld aan een dikke trui, goede sloffen en een extra kleedje. 

3.    Was niet te heet 

Ook je wasmachine kan een hoop energie verbruiken. Maar gelukkig kun je ook een hoop op je wasmachine bezuinigen. Namelijk door te wassen op het eco-programma. Of in ieder geval niet heter te wassen dan 30 graden. Hierdoor kun je vaak al meer dan 30% energie besparen. En dat is ook op jaarbasis weer een hoop. 

4.    Douche niet te lang

Water én gas besparen in één. Dat doe je door niet te lang te douchen. Langer dan 5 minuten douchen is niet nodig. Je kan ervoor kiezen om een timer in de douche op te hangen. Maar wat nog leuker is, is om jouw favoriete nummer op te zetten. Zorg ervoor dat je binnen het nummer alles hebt gedaan wat je wilde doen onder de douche. Een leuke uitdaging waarmee je ook nog geld bespaard! 

5.    Ventileer je woning regelmatig 

Energie besparen door een raam open te zetten? Jazeker! Door regelmatig je huis te ventileren zorg je ervoor dat vochtige lucht naar buiten kan. Hierdoor wordt de lucht in huis droger. En die lucht wordt sneller warm. Wil jij de was laten drogen? Doe dan een extra raam open. En dat is ook verstandig om te doen wanneer je gaat slapen. 

Wil je meer tips om energie te besparen? Bekijk dan deze video!

Wat doe jij dit weekend?

Vorig artikel

Verras de mensen om je heen met een uniek brievenbuspakketje

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws