Geld

Wat is de duurste telefoon van het moment? Is het ’t waard?

0

Een telefoon hebben we allemaal, maar goedkoop zijn ze helaas niet. Daarom zijn er veel mensen heel zuinig op hun toestel en beschermen ze hem goed met een stevig hoesje. Als je denkt dat jij al zuinig moet zijn op je telefoon met sim only, het kan nog veel gekker. Denk bijvoorbeeld aan de duurste telefoon ter wereld. Daarbij zou het pas écht zuur zijn als je deze kapot laat vallen. Benieuwd wat de állerduurste telefoon ter wereld is en wat deze zo bijzonder maakt? Lees dan gauw verder, want wij vertellen je alles over de Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

De allerduurste telefoon ter wereld is de Falcon Supernova iPhone 6 in Pink Diamond. Deze kost welgeteld… 43,7 miljoen. Wat deze telefoon precies zo duur maakt? Een aantal zaken. Zo is de Falcon Supernova een op maat gemaakte iPhone 6 die in 2004 op de markt gebracht werd.

Het uiterlijk

Op de telefoon bevindt zich 24 karaat goud. Daarnaast is het toestel versierd met een grote roze diamant op de achterkant van de telefoon, wat hem zo opvallend maakt. De diamant is ongeveer even groot als de gemiddelde duim en daarmee duurder dan het huis van de gemiddelde Nederlander. Daarnaast is hij ook bekleed met platina. Niet verkeerd toch?

Als je 80 jaar oud zou worden en van nu tot aan de laatste dag van je leven elke dag een nieuwe iPhone zou aanschaffen, dan nog zou dit goedkoper zijn dan de Falcon Supernova.

De binnenkant

Ook bevindt zich in de Falcon Supernova hyper geavanceerde hack-preventietechnologie, zodat de eigenaar van het toestel goed beschermd is tegen aanvallen van dieven of hackers.Dat maakt deze peperdure telefoon ook onderscheidend van andere iPhones, want die hebben deze extra bescherming tegen hackers (helaas) niet.

Wie bezit deze telefoon?

De trotste eigenaresse van deze telefoon is Nita Ambani, de rijkste vrouw Azië. Ze is beroemde filantroop en getrouwd met Mukesh Ambani. Het fortuin van haar wordt geschat op meer dan 50 miljard. Ze is eigenaar van het Indiase cricketteam en ook eigenaar van de Indiase Premier League. De man van Ambani bezit anno 2020 ongeveer 44,3 miljard. Relatief gezien kost deze iPhone hen net zoveel als een iPhone de gemiddelde Nederlander zou kopen.

Rekensommetje

Om even een leuke vergelijking te maken: als je 80 jaar oud zou worden en van nu tot aan de laatste dag van je leven elke dag een nieuwe iPhone zou aanschaffen, dan nog zou dit goedkoper zijn dan de Falcon Supnova.

Koopgedrag van Nederlanders

Wat ons betreft zijn iPhones (of telefoons in het algemeen) al duur genoeg. Toch was er de afgelopen jaren een interessante ontwikkeling te zien in het koopgedrag van veel Nederlanders: die kopen namelijk steeds vaker steeds duurdere telefoons, zo was te lezen bij RTL Nieuws. 

Conclusie

De duurste telefoon ter wereld – is het het waard? Voor veel mensen waarschijnlijk niet. En al zou het het waard zijn, dan lijkt het alsnog onmogelijk te betalen. Om heel eerlijk te zijn: wij zien de meerwaarde niet helemaal van een telefoon uitgerust met karaat en een diamant. Een telefoon moet vooral goed zijn werk doen.

Haal meer uit je website met content marketing

Vorig artikel

Aan de slag met marketing

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Geld