Nieuws

Wat is de goedkoopst mogelijke zorgverzekering?

0

De premie van je zorgverzekering wordt bijna elk jaar weer wat hoger. En komend jaar wordt er zeker een stijging verwacht, nu de reserves van verzekeraars door de coronacrisis een behoorlijke klap hebben gehad. Tijdens Prinsjesdag horen we wat de rekenpremie gaat zijn, en niet lang daarna zullen verzekeraars hun premies voor 2021 bekend gaan maken. Vooral voor degenen die hun zorgverzekering eigenlijk nooit nodig hebben, kan het voelen alsof je elke maand veel geld ‘weggeeft’. Daarom hebben wij voor je uitgezocht wat de goedkoopst mogelijke zorgverzekering is, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt. Lees je mee?

Tips voor de laagste premie

Welke verzekering je ook kiest, het is goed te weten dat je hoe dan ook invloed hebt op de hoogte van je premie. De goedkoopste zorgverzekering vind je dan ook als je weet wat je moet vergelijken. De hoogte van de premie wordt namelijk onder andere bepaald door:

  • de hoogte van de basispremie. Deze is gebaseerd op de rekenpremie, maar elke verzekeraar bepaalt zelf de basispremie.
  • je eigen risico. Standaard is je eigen risico €385 per jaar, maar als je weinig of geen zorgkosten maakt, kan het lonen om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Dat levert direct een lagere premie op.
  • het type polis. Hoe minder je zelf te kiezen hebt als je een zorgverlener zoekt, hoe lager de premie over het algemeen. Dat betekent dan wel dat als je zorg nodig hebt, je enkel een (volledige) vergoeding krijgt bij aangesloten zorgverleners.
  • aanvullende verzekeringen. Veel mensen kiezen een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor de tandarts. Hiervoor betaal je extra premie.
  • eventuele collectiviteitskorting. Via een werkgever, een vakbond of andere organisatie waar je aangesloten bent, kun je vaak collectiviteitskorting krijgen. Let wel op de voorwaarden voor die korting, maar dan kan het je dus wel schelen in de premie!

En wat is de goedkoopste zorgverzekering van 2020?

Je bent dus zo goedkoop mogelijk uit als je een zorgverzekering kiest met een lage basispremie, eventuele collectiviteitskorting, plus een hoog (vrijwillig) eigen risico en minder keuze in zorgverleners. Dit zijn normaal gesproken dan ook de verzekeringen waarbij je lang niet overal voor verzekerd bent (maar wel voor het noodzakelijke) en waarvoor je eerst je eigen risico op moet maken voordat je recht hebt op vergoedingen. Maar, als jij weinig zorg nodig denkt te hebben, hoef je er ook niet voor te betalen!

De goedkoopst mogelijke zorgverzekering op dit moment is dan ook die van Ziezo van Zilveren Kruis. Bij het hoogste eigen risico betaal je hier €83,25 per maand. Wel moet je hier alles zelf (online regelen) en heb je zeer beperkte keuze voor zorgverleners.

Wil je iets meer keuze maar nog steeds niet teveel betalen, dan is de basisverzekering van Hema (€89 per maand) of de Zorgverzekering Natura van FBTO (€94,95 per maand) een goed alternatief met een hoog eigen risico en een goede waardering van klanten. De OHRA Zorgverzekering biedt 100% vrije keuze voor €99,83 per maand bij €885 eigen risico. Bij verzekering-winkel.com vind je deze verzekeringen om te vergelijken en direct af te sluiten.

Verlaag je het eigen risico naar het wettelijk minimum van €385 per jaar, dan ben je bij Hema €113 kwijt, en bij OHRA €116,50. Zilveren Kruis Ziezo zit dan op €105,25 en FBTO op €115,95.

Het loont dus vooral om je eigen risico te verhogen,  maar hoeveel je bespaart  ligt aan de verzekeraar. Mocht je het geld kunnen missen als je onverhoopt zorg nodig hebt, dan is het dus alsnog voordeliger om een hoog eigen risico te nemen!

Wat moet je allemaal extra aanschaffen bij je elektrische scooter?

Vorig artikel

Hoe kan ik WhatsApp op mijn Android tablet of iPad installeren?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws