Nieuws

Wat is een toner? En wat is het verschil met een cartrigder?

0

Wij zitten tegenwoordig steeds meer achter de computer dan voorheen. Je werkt misschien zelfs wel veel thuis en hebt misschien zelfs wel een studeerkamer ingericht om zo geconcentreerd mogelijk te kunnen werken. Je zal veel werk mee naar huis nemen, hieronder zullen ook steeds meer printopdrachten zijn. Jij wil hier niet te veel geld aan uitgeven, maar een goede printer wil je wel gewoon in huis hebben. Welke keuze is nu de beste keuze? Moet je gaan voor een toner printer of voor een printer waar cartridges voor nodig zijn. Deze vraag wordt zo vaak gesteld, dat wij hem graag voor jou beantwoorden. Lees je mee?

Wat is een toner?

Je wil iets kopen dat aansluit bij jouw printgedrag. De keuze gaat tussen een laserprinter of een inktjetprinter. Een toner printer is een printer die werkt met toners, dit zijn kleurenpoeders die in de vorm van cartridges binnenkomen. Vervolgens kunnen zij in de printer worden geplaatst en kan jij printen. Maar, hoe werkt dit nu eigenlijk? Het klinkt allemaal simpel, maar er zit toch een technisch verhaal aan vast. In zo’n toner zit dus een kleurenpoeder. Deze gaat in jouw laserprinter. In de laserprinter zit een elektrisch geladen drum, wat je makkelijker kunt zien als een rol in de printer. Zodra jij een opdracht geeft wordt het document op deze drum geprojecteerd. Vervolgens zal de kleurenpoeder op alle geprojecteerde delen van deze drum plakken. Hierna gaat deze rol over het papier heen en zo komt jouw document netjes afgedrukt op een A4’tje terecht.

En wat is een inktcartridge?

Een inktcartridge werkt op een heel andere manier. Vaak gebruik je een inktcartridge voor een inkjetprinter. De inkt in een inktcartridge is vloeibaar, als je het schudt wanneer je het een paar keer hebt gebruikt zal je het ook horen. De vloeibare inkt wordt over jouw papier verspreid, dit zorgt er ook voor dat het papier er soms nog een beetje nat uitkomt. In de printer zit een printkop, deze zorgt ervoor dat er kleine druppeltjes inkt over het papier worden gespoten. Deze printkop beweegt zich verticaal over het papier. Doordat de printkop ook nog kleine elektrische schokjes afgeeft, zal de inkt op de juiste plekken terecht komen op het papier. Tot in de kleinste details kan jij alles vinden over printen en printers via PrintAbout. Deze hebben zelfs een handige helpdesk waar ze je graag willen voorzien van het beste advies.

Verschil tussen een toner en een inktcartridge

Het grootste verschil zit hem er dus in dat in de toner poederinkt zit en de inktcartridge vloeibare inkt. Ook zal de toner niet in een gewone inkjetprinter gaan. Ook zullen inktcartridges er in alle soorten en maten zijn, speciaal gemaakt voor jouw printer. Dit maakt het nog ingewikkelder als consument als je wat moet bestellen. De werking van beide printers is dus anders, dit zorgt ervoor dat bij een printer die werkt met toners het papier er niet nat uitkomt terwijl dit wel zo kan zijn bij een inktjetprinter. Bij een toner printer wordt het poeder dus over het papier gerold. En bij een printer met vloeibare inkt het direct op het papier wordt gespoten.

Verschil in prijs?

Wat is nu echt het grootste verschil voor jou wanneer je thuis veel moet printen voor werk? Is het ook duurder om voor het één of voor het ander te kiezen. Ja, is het antwoord. Toners gaan vaak langere tijd mee in vergelijking met een inktcartridge. De aanschaf van een inktcartridge daarentegen is een stuk goedkoper. Een toner zal een stuk duurder uitvallen, maar uiteindelijk haal je de kosten er dubbel en dwars uit, maar zal je wel een investering moeten maken. Ook adviseren wij jou om te gaan voor huismerk-cartridges. Deze zijn qua prijs een stuk voordeliger, maar zijn vaak net zo goed in de werking als die van dure merken. Het merk van jouw printer zal altijd aangeven te gaan voor de originele inktcartridges of toners, maar dit is dus niet per se nodig. Wil jij dus geen dief van eigen portemonnee zijn dan koop je altijd een goedkopere variant.

Tip!

Lever altijd jouw lege cartridges in is een tip die wij jou graag nog willen geven, ook is het mogelijk om navulbare cartridges te halen. Dit is beter voor mens en natuur. En daar wordt iedereen blij van.

Wat is volgens vrouwen de ideale auto?

Vorig artikel

Wat zijn de belangrijkste Energiebronnen in Nederland?

Volgende artikel

Ook iets voor jou

More in Nieuws